Cirkininkai įžūliai apmulkino miestą? | kl.lt

CIRKININKAI ĮŽŪLIAI APMULKINO MIESTĄ?

Prie Žvejų rūmų dar pernai rudenį cirkininkai gastrolių metu sudarkę viešąją miesto erdvę, savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui sugebėjo įrodyti, jog pievą jie išlygino ir žolę atsėjo. Klaipėdos žaliuosius plotus šienaujančios įmonės vadovas tikino, jog tai – netiesa.

Po gastrolių paliko mėšlyną

Lygiai prieš metus Klaipėdoje, laukymėje šalia Žvejų rūmų, vienas po kito gastroliavo du cirkai. Dar jiems čia esant, prasidėjo liūtys, pieva pažliugo, o cirkininkams išsikrausčius erdvė liko sumaitota jų sunkiasvorės technikos.

Iš pradžių jos esą negalėjo sutvarkyti dėl permirkusio grunto, o paskui šio landšafto "architektai" tarpusavyje ilgai nesutarė, kas tai turėtų padaryti.

Pernai rugsėjį čia palapinę buvo pasistatęs "Baltijos cirkas". Jam išvykus, liko ištrypta pieva, kurią pasamdyta bendrovė žadėjo sutvarkyti, kai tik "nebebus taip šlapia".

Tačiau po šio cirko atvyko kitas, kurio technika buvo dar sunkesnė, palapinė – didesnė. Jiems gastroliuojant nepaliaujamai lijo, tad visa pieva pažliugo. Išsikrausčius ir šitiems cirkininkams, teritorija liko dar bjauriau suniokota.

Kaltas šlapias gruntas?

Klaipėdos savivaldybės atstovai, davę leidimą artistų pasirodymams šioje teritorijoje, nuo  rudens reikalavo, kad viskas būtų sutvarkyta, bet – be rezultatų.

Paskui nusprendė daugiau jų ten nebeįleisti. Klaipėdos savivaldybės Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis abiejų cirkų atstovams teigė išsiuntęs ne vieną raštą, kad susitvarkytų gastrolių vietą.

"Mūsų žiniomis, jie dabar kariauja, kas tvarkys tą teritoriją, terminas jiems duotas iki balandžio pabaigos. Mano supratimu, tas jiems dabar atsieis nepigiai. Jei suma nebūtų tokia didelė, jie turbūt tiek ilgai nesiginčytų. Kiek žinau, gali prireikti net teismų. Bet mes nelauksime bylinėjimosi pabaigos. Jei niekas nebus padaryta iki nustatyto laiko, savivaldybė pievą sutvarkys už savo lėšas ir cirkams pateiks sąskaitą", – dar šių metų pavasarį komentavo M.Poimanskis.

Bjaurastį paslėpė žolė

Deja, savivaldybė pievos netvarkė ir sąskaitų cirkams už tai nepateikė, nes esą cirkų atstovai sugebėjo įtikinti, jog suniokotą erdvę jie patys "sutvarkė, išlygino ir atsėjo žolę".

Išties, žolė ataugo, galimas dalykas, ji net buvo atsėta, bet gruntas anaiptol nebuvo išlygintas. Šiuo metu ji netgi atrodo pusėtinai. Tačiau visas jos "paslėptas grožis" išlįs, kai nunyks žolė ir vėl palis. Tada vaizdas bus toks, kaip ir pernai, kai iš ten išsikraustė antrasis cirkas.

"Kiek gali tęstis tokia betvarkė? Jau greitai bus metai, kai tie cirkai čia "pasidarbavo". Sudarkė aplinką ir dingo. Ar tai normalu? Juk šias giliausias provėžas paslėpė žolė, tegul kas nors pabando pasivaikščioti šita pieva ir pamatys, ar ji sutvarkyta, ar ne. Manau, kad tie, kurie įtikinėjo, jog pievą sutvarkė, tik pasityčiojo iš mūsų visų", – dėstė kaimynystėje gyvenantis klaipėdietis.

Kiek gali tęstis tokia betvarkė?

Dienraščiui pradėjus domėtis, ar savivaldybei tinka toks pievos sutvarkymas, Klaipėdos savivaldybės Administracinės veiklos poskyrio vyriausiasis specialistas Edvardas Šutinas tikino, kad laukymė neatrodo blogai.

"Tiems cirkų atstovams buvo surašytas reikalavimas, jie pievą turėjo sutvarkyti. Jie man kryžiumi atsigulė, kad sutvarkė. Vizualiai vaizdas – normalus", – teigė E.Šutinas.

Kas akiplėšiškai meluoja?

Esą vizualiai kol kas gal ir atrodo pusėtinai, tačiau iš tikrųjų viskas gerokai prasčiau. Taip mano miesto žaliuosius plotus šienaujančios įmonės "Klaipėdos želdiniai" direktorius Gediminas Valašinas.

"Ar sutvarkyta ši pieva? Aišku, kad ne. Niekas jos netvarkė, kokia ji buvo, tokia ir yra. Gal kas nors ir mėgino lyginti, tačiau rezultato nėra. Mes gi tuos arimus su provėžomis turėjome nušienauti, todėl labai gerai žinau, kokia yra situacija. Mes laužome techniką, ir tai yra baisu", – teigė G.Valašinas.

Cirko atstovas Artūras Mušiūnas, kuris turėjo organizuoti suniokotos aplinkos sutvarkymą, tikino, kad pievą atkūrė.

"Mes sutvarkėme pievą iki tokio lygio, kokią mes ją radome. Viskas buvo išlyginta ir sutvarkyta. Jūs akiplėšiškai meluojate, sakydama, kad ten niekas nieko nedarė. Jūs ieškote, ko nepametėte. Viso gero", – rėžė A.Mušiūnas.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda pažadėjo pasidomėti, kokia situacija yra iš tiesų, esą vien Viešosios tvarkos skyrius negalėjo nuspręsti, ar ši miesto erdvė dabar tokia, kaip buvo, ar ne.

GALERIJA

  • Skirtumas: rudenį cirkininkų sunkiasvoriais automobiliais suniokotos pievos provėžas paslėpė sužėlusi žolė, tačiau arimų, kaip savivaldybę tikino cirko atstovai, niekas neišlygino.
Rašyti komentarą
Komentarai (23)

jobanas Dūda

daugiau nei puse vasaros fontanų negalėjo paleist, pompos varikliuką šiais laikais labai sunku suremontuot, kai visi pinigėliai kišenėse pasidalinti per visokias su py sto dūdoriaus šeimininės rangos šventes, kas čia per betvarkė, varyt visus lauk, užsipenėjusius kalakutus

Lietuvis

Rodykime vieni kitiems daugiau žmogiškumo. Bendraukime tik su religingais žmonėmis, kurie laikosi 10 Dievo įsakymų.

Šalia gyvenantis

Paprasčiausiai. Kokio galo cirkininkus reikėjo kišti į ta pelkyną?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS