Dėl baseino atidarymo – nežinia | kl.lt

DĖL BASEINO ATIDARYMO – NEŽINIA

Iš pradžių per Kalėdas, paskui per Velykas planuotą naujo baseino atidarymą vis dar gaubia migla. Jau kurį laiką objektą vertina Valstybinė komisija, o apie tikslią datą, kada pradės veikti šis daugiafunkcis sveikatingumo centras, jau nekalbama.

Pasak uostamiesčio savivaldybės Projektų valdymo poskyrio vedėjo Gintaro Dovidaičio, objekto statybos ir įrengimo darbai baigti. Šiuo metu baseinas atiduotas į Valstybinės komisijos rankas.

Todėl sunku prognozuoti, kada tiksliai įvyks oficiali atidarymo šventė.

Po užsitęsusio vertinimo proceso baseinas bus perduotas koncesininkui, kuriam taip pat prireiks laiko pasirengti darbui.

"Tikslios datos kol kas nežino niekas, nes vyksta vertinimo procedūra. Kol ji nesibaigė, sunku prognozuoti. Iki gegužės 1-osios, manau, tikrai nespės. Nenoriu kalbėti apie terminus, nes tai nepriklauso nei nuo manęs, nei nuo ko nors kito iš savivaldybės", – aiškino G.Dovidaitis.

Esą komisijoje dalyvauja įvairių institucijų atstovai ir kol visi jos nariai nepadės savo parašo, tol apie atidarymą kalbėti nebus galima.

"Darbai fiziškai baigti jau senokai ir laiku, dėl to priekaištų neturime. Bet komisijai vis iškyla klausimų. Nenoriu atskleisti detalių, kurios nuo užsakovo nepriklauso", – nedaugžodžiavo vedėjas.

Bendra baseino statybos rangos darbų sutarties vertė – 16,2 mln. eurų. Daugiau nei 11,1 mln. eurų projektui įgyvendinti skirta iš ES struktūrinių fondų, 1 mln. eurų – valstybinių lėšų, Klaipėdos miesto savivaldybės indėlis – 4,1 mln. eurų.

Šį objektą pagal sutartį su Klaipėdos miesto savivaldybe statė viešųjų pirkimų konkursą laimėjusi bendrovė "Axis Industries".

Naujo baseino koncesijos sutartis pasirašyta su konsorciumo, kurį sudaro bendrovės "Vakarų infrastruktūra" ir "Sporto infrastruktūra", vadovais. Tiems patiems verslininkams priklauso ir "Švyturio" areną valdanti įmonė.

Naujas daugiafunkcis sveikatingumo centras koncesininkui bus perduotas penkiolikos metų laikotarpiui.

Apie 60 proc. naujojo baseino paslaugų pirks pati savivaldybė. Per metus tai sudarys apie 13 tūkst. valandų. Naujame objekte plaukti mokysis antrokai, naudosis senjorai ir neįgalieji, treniruosis sportininkai.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

PAGRINDINIŲ PINIGŲ PASKIRSTYMAS (walterchristine001@gmail.com) whatsapp: 001-484-831-7681 Turiu kapitalą, kuris bus naudojamas trumpalaikiam ir ilguoju laikotarpiu paskolinti nuo 2000 iki 900 000 eurų visiems, kurie nori gauti šią paskolą. 2% palūkanų per metus pagal parengtą sumą, nes būtent aš nesu pažeidęs grąžinimo aktą. Galite mokėti maksimumą nuo 3 iki 25 metų, priklausomai nuo pasiruošimo kiekio. Tai yra už jus matyti mėnesinius mokėjimus. Aš prašau jus kaip ranka rašytą patvirtintą skolos pripažinimo ir net kai kuriuos dokumentus pateikti. Conctatti: walterchristine001@gmail.com Conctatti: walterchristine001@gmail.com

Klaipėdietis

Manau vienam iš Klaipedos sporto klubų su baseinų šis modernus kompleksas sudarys konkurencija, tad vilkina bent iki vasaros.

>

MustAs,komisija,"modernumo" uz bemaz 17 000 000 Euru neperkanda? P.S 58 650 000 (Penkiasdesimt astuoni milijonai sesisimtai penkiasdesimt tukstanciu) Litu,uz betonini "lovi" su stogu???Kaip suprantu , Eurai ,"isisavinti moderniai","tut vsio zakonno" ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS