Klaipėdiečiams dėl mįslingo ženklo – baudų lavina | kl.lt

KLAIPĖDIEČIAMS DĖL MĮSLINGO ŽENKLO – BAUDŲ LAVINA

Dvi dešimtys klaipėdiečių lieja pyktį – už prie Pilies uosto restorano paliktus stovėti automobilius žmonės gavo baudas, nors po kelių savaičių kelio ženklas dingo. Priešpilio gatvėje automobiliams sustoti daužiantis ženklas stovėjo vos tris savaites.

Bauda – 15 eurų

Prie Pilies uosto restorano Priešpilio gatvėje automobilį įprastai statydavęs klaipėdietis Jonas vieną dieną sulaukė nemalonios staigmenos. Išėjęs iš minėto restorano, klaipėdietis ant savo automobilio stiklo išvydo baudos kvitą.

"Automobiliams sustoti arba sustoti ir stovėti draudžiančio ženklo toje vietoje anksčiau niekada nebuvo. Bet su kelių ženklinimo nuostatomis nepasiginčysi. Už pažeidimą sumokėjau 15 eurų baudą", – dūsavo vyras.

Vis dėlto, po kelių savaičių sugrįžus į minėtą vietą, vyriškio laukė staigmena – ženklo neliko nė kvapo.

"Prieš tris savaites buvo pastatytas sustoti draudžiantis ženklas. Visą šį laiką už neleistinai pastatytą transporto priemonę vairuotojai buvo baudžiami. Tačiau, praėjus kelioms savaitėms, šis ženklas buvo panaikintas. Tai kaip čia yra – buvo ženklas, ženklo nėra?" – piktinosi vairuotojas.

Matau, kad "Google Maps" žemėlapiuose stovėjimą draudžiantis ženklas paskutinį kartą užfiksuotas dar 2012 m. liepą.

Stovėjo laikinai

Šis ženklas automobilių stovėjimą minėtoje vietoje turėjo riboti ne vienerius metus, tačiau aiškintis, kur jis dingo, pradėta tik dabar.

Kur jis prapuolė, nežinojo net savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė.

"Remiantis ženklų žymėjimo schema, šis ženklas prie netoli minėto restorano esančios sankryžos turėjo stovėti seniai. Kada ir kokiomis aplinkybėmis jis dingo, atsakyti negaliu. Iš naujo pastačius ženklą, į mus kreipėsi restorano atstovai, prašydami jį patraukti. Drauge su policijos pareigūnais nuvykome į vietą, įvertinome situaciją ir nusprendėme ženklą laikinai pašalinti. Stebėsime situaciją ir nuspręsime, kaip elgtis toliau. Jeigu bus trikdomas automobilių eismas, grąžinsime ženklą atgal",– kalbėjo V.Paukštė.

Pasak vyriausiojo specialisto, prieš keletą metų mieste esančius ženklus registravo savivaldybės pasamdyta įmonė.

Puolė ieškoti ženklo

Ženklo puolęs ieškoti V.Paukštė jo ėmė dairytis tinklalapio "Google" internetiniame žemėlapyje.

"Matau, kad "Google Maps" žemėlapiuose stovėjimą draudžiantis ženklas paskutinį kartą užfiksuotas dar 2012 m. liepą", – nustebo valdininkas.

Į kelio ženklo paieškas įsitraukė ir Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė.

Pasak jos, automobiliams sustoti draudžiantis ženklas buvo atstatytas šių metų rugpjūčio 23 d. Stovėjo jis neilgai.

"Ženklas nuimtas šios savaitės pradžioje", – patikslino K.Vintilaitė.

Susisiekus su restorano atstovais, paaiškėjo, jog pažeidėjais tapo ir pačios maitinimo įstaigos darbuotojai.

"Ar prašymas pašalinti ženklą buvo iš mūsų pusės, atsakyti negaliu. Gal ir kiti skundėsi? Į savivaldybę kreiptis galėjo ir greta esančių restoranų savininkai ar nepatenkinti klientai. Galiu atskleisti, kad baudas už automobilio statymą gavo ir mūsų darbuotojai",– pripažino restorano atstovė Nijolė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

taip

/ateiviai/ prisiduria babkiu zemaiciu saskaita butu paksiukas to nebutu.....

pasiulymas

dar patraukit ta nusususi (panasu, kad be leidimo) kongienes dziazo "skulptura". zvejo skulpturai voeta surado tik telsiuose o grubliauskiene su savo dziazu jau uzkniso

Bruto Neto

Ženklas toks daiktas iš ryto jis yra, o po nakties kaip į vandenį, tai yra į Kuršių marias, dingo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS