Dėl pašto darbo – rimtas pokalbis | kl.lt

DĖL PAŠTO DARBO – RIMTAS POKALBIS

Dėl skandalingos situacijos, susiklosčiusios dėl Lietuvos pašto teikiamos paslaugos Klaipėdos savivaldybei, pašto darbuotojų desantas mėgino raminti uostamiesčio vadovus. Pašto atstovės žadėjo pokyčius ir įtikinėjo, jog jų darbo kokybė pagerės.

Seimo narės "nota"

Dienraštis "Klaipėda" publikacijoje "Paštas paliko be pašalpų" (2018 02 23) aprašė situaciją, į kurią du mėnesius buvo patekę nemažai įvairias socialines išmokas gaunančių klaipėdiečių.

Nuo sausio 1-osios pašalpas klaipėdiečiams išnešioja Lietuvos paštas, laimėjęs viešąjį konkursą.

Klaipėdos savivaldybės skaičiavimais, vien sausį šių pašalpų nesulaukė net 12 proc. miestiečių. Dar nesibaigus vasariui, jau buvo suskaičiuota, jog išmokos nepasiekė 9 proc. gavėjų.

Prieš tai dirbusi bendrovė rodė kur kas geresnius rodiklius – išmokų dėl įvairių priežasčių nesulaukdavo vos 3 proc. miestiečių.

Į publikaciją sureagavo Seimo narė Agnė Bilotaitė.

Ji kreipėsi į naujai paskirtą Lietuvos pašto vadovę Astą Sungailienę ir paprašė įvardyti, dėl kokių priežasčių vėluojama pristatyti socialines išmokas gyventojams, kaip sprendžiama ši problema ir kokių priemonių žadama imtis, kad panaši situacija ateityje nepasikartotų.

Smarkiai nebarė

Pašto atstovams teko situaciją aiškinti ir Klaipėdos merui Vytautui Grubliauskui.

Paklaustas, ar išsakė visus priekaištus pašto atstovams, meras juokavo, jog nedrįso barti moterų.

"Kai esi vienas vyras susitikime su būriu moterų, žaibais nesisvaidysi. Tačiau mėginau išsiaiškinti, dėl kokių priežasčių stringa paslaugos teikimas. Sausio ir vasario skaičiai neįkvepia nei mūsų, nei pašto darbuotojų. Tačiau reikia suprasti žmones, kurie įvairių pašalpų nesulaukė. Mes kalbame apie itin jautrią gyventojų grupę, kuriems šios išmokos itin svarbios", – tikino V.Grubliauskas.

Rotušėje susitikime su meru ir savivaldybės Socialinių reikalų departamento darbuotojais prie bendro stalo sėdo Lietuvos pašto tinklo tarnybos direktorė Inga Dundulienė, Klaipėdos filialo direktorė Vida Pikčiūnienė, kitos pašto atstovės.

Paštininkai serga

Pasak V.Grubliausko, pašto atstovės teisinosi, jog sausio mėnesį itin daug sirgo ir pašto darbuotojų.

"Tačiau komunikacija ir žmonių informavimas turi būti pirminis dalykas. Jei žmogus sutartu laiku laukia, bet taip ir nesulaukia paštininko, tokių dalykų ateityje neturėtų būti. Reikia kiek įmanoma tokių situacijų vengti ir aš tikiuosi, kad tokių dalykų nebus", – akcentavo V.Grubliauskas.

Su pašto atstovėmis buvo derinami pašalpų ir išmokų pristatymo būdai į bendrabučius ir nakvynės namus.

"Beje, žmonės reikalavo, jog jie, pasirašydami ant blanko, matytų, už kokį mėnesį gauna pašalpą. Mane patikino, jog tai bus išspręsta", – teigė V.Grubliauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

ar vyras

ar moteris nesvarbu, juk ne i pasimatyma su jomis meras ejo o turejo dalykini susitikima tai ir elgtis reikia dalykiskail, dabar ... na truksta zodziu su tokiu mero poziuriu ... pastas seniai virto kazkokiu turgumi, apsideje visokiais siuvenyrais knygelemis, ateini pasto paslaugu o gauni atsimusineti siulomu prekiu, patalpos kaip suremontuotos pries 30 metu taip ir like, net baldai tie patys sukrype stovi, apie centrini pasta isvis nera kalbos, eiles beviltiskos..

Jonas Lietuvis

Paštas geriausiai atspindi chosą vyraujantį valstybėje.Paštas ,turėdamas tokią infrastruturą , senai galėjo tapti labai pelninga , atliekančia ir socialines funkcijas ,įstaiga. Tereikia valstybinio požiūrio į įmonę ir jos klijentus -Lietuvos žmones . Dabar tegalima prikalti prie gėdos stulpo save aukštai laikančius bet šūdu kvepiančius , ir niekingus žmogiūkščius , smirdėjusius visokiose skambiuose postuose - kurie lėmė pašto ateitį. Dabar tegu jie aptarnauja neįgalius , ar pasenusius kaimo žmones . Ir tas pavardes reikėtų paskelbti.

Klp

rusai vykdo plana kaip stabdyti klaipedos isorinio uosto pletra. Klaipedieciai uz pletra, o visa liberalu savivaldybe eina isikibdama pries. Liberalams itariu sumokejo rusai kad taip apgintu kaliningrado uosta. kodel prokurorai neiskelia bylos?????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS