Dėl patirtų nuostolių – vargai savininkams | kl.lt

DĖL PATIRTŲ NUOSTOLIŲ – VARGAI SAVININKAMS

Nuostolių žmonės patiria net ten, kur, regis, jų negalima patirti. Neįprastoje situacijoje atsidūrė vienas automobilio savininkas. Tik nuplovęs savo mašiną žmogus sužinojo, kad jo mašinos kėbulas yra bjauriai subraižytas. Dar labiau buvo nustebinta klaipėdietė, kuri į valyklą atidavė šviesius kailinius, o atsiėmė juos jau kone juodus.

Nuostolių žmonės patiria net ten, kur, regis, jų negalima patirti. Neįprastoje situacijoje atsidūrė vienas automobilio savininkas. Tik nuplovęs savo mašiną žmogus sužinojo, kad jo mašinos kėbulas yra bjauriai subraižytas. Dar labiau buvo nustebinta klaipėdietė, kuri į valyklą atidavė šviesius kailinius, o atsiėmė juos jau kone juodus.

Plovyklos apsidraudžia

Incidentas nutiko Šilutėje, Cintjoniškių gatvėje. Savo "Audi" markės automobilį vyras plovimui nuvairavo į automatinę degalinės plovyklą. Išvažiavęs blizgančiu automobiliu, vyras net išsižiojo – kėbulo paviršiuje buvo matyti brėžimo žymės.

Įmonės "Statoil Fuel Retail Lietuva" rinkodaros ir komunikacijos vadovė Indrė Česūnienė aiškino, kad įmonės valdomose degalinėse esančios plovyklos yra apdraustos.

"Labai retas atvejis, kai klientas kreipiasi į policiją. Mes savo veiklą draudžiame. Jei klientas turi pretenzijų, jis užpildo prašymą ir kreipiamės į draudimo kompaniją. Apie 90 proc. atvejų klientų patirti nuostoliai yra kompensuojami", – tvarką paaiškino įmonės atstovė.

Įmonės atstovė tikino, kad automatinėse plovyklose gali įvykti techninis gedimas.

"Gali nusidėvėti įranga. Per mėnesį visų mūsų degalinių tinkle nuplauname 30 tūkst. automobilių. Visko gali pasitaikyti. Tačiau tam ir yra draudimas, tereikia parašyti prašymą", – akcentavo I.Česūnienė.

"Vyriškis nesikreipė į plovyklą, nes automobilio įbrėžimai senesni, tiesiog kol automobilis buvo nešvarus, jis jų nepastebėjo", – tikino Tauragės apskrities policijos komisariato atstovė Rūta Janavičiūtė.

Nėra aišku, ar vairuotojas įtaria, kad mašina buvo subraižyta kitoje plovykloje, ar ją galėjo suniokoti vandalai.

Teisinė kova užtruks?

Advokatas Remigijus Jakštas tikino, kad, jei klientas būtų įžvelgęs plovyklos kaltę, jam būtų sudėtinga įrodyti savo tiesą.

"Manyčiau, galima visų tinklų degalinių reikalauti įrodyti, kad mašina buvo subraižyta būtent plovykloje. Tai būtų civilinis ginčas. Tam numatyta trejų metų senatis", – tikino advokatas.

R.Jakštas tokiais atvejais patartų klientui ieškoti daugiau nepatenkintų vairuotojų.

"Jei toje pačioje plovykloje buvo subraižyti keli automobiliai, galima įrodyti, kad plovyklos šepečiai yra nusidėvėję", – kalbėjo advokatas.

Balti kailiniai pajuodo?

Dar viena kuriozinė situacija nutiko vienai klaipėdietei, kuri bylinėjasi dėl drabužių valyklos padarytų nuostolių.

Moteris pavasarį įsigijo avikailio kailinius. Sumokėjusi daugiau nei pusę tūkstančio eurų už verstos odos kailinukus, klaipėdietė nė karto neapsivilko naujojo pirkinio.

Namuose apžiūrėjusi ilgokai ant pakabos vitrinoje išbuvusius kailinius, moteris pastebėjo nedidelių dėmelių. Kailinius įsigijusi kovą, rudeniop moteriškė nužingsniavo į drabužių valyklą.

"Verstos odos pats neišvalysi. Tačiau atsiimdamos išvalytus kailinius nustebome: iš šviesiai pilkos spalvos jie pavirto kone juodais. Mes jų net neėmėme. Jie juk nudažyti kita spalva", – pasakojo klaipėdietės dukra.

Surašiusios skundą, moterys dėl patirtų nuostolių kreipėsi ne tik į Vartotojų teisių sergėtojus, bet ir į teismą.

"Kailinių vidinė pusė tapo šiurkšti, lyg nudeginta. Apžiūrėjusi valykloje cheminiu būdu išvalytą drabužį, atrodo, kad jis būtų dėvėtas jau ne vieną sezoną. Štai kas nutinka išvalius naujus kailinius", – stebėjosi klaipėdietė.

Nors pirkėja pirmąjį teismo mūšį pralaimėjo, tačiau nežada nuleisti rankų.

"Aiškinama, kad mes pačios turėjome žinoti: galima ar negalima valyti kailinius. Tačiau, mūsų galva, padarytas didelis nuostolis. Kol vyko procesas, sužinojome įdomių smulkmenų, kaip yra valomi rūbai. Pasirodo, į bendrą krūvą skalbimo mašinoje metami įvairių spalvų drabužiai. Valykloje buvo padaryta visa tai, ko negalima valant šiuos kailinius", – pasakojo klaipėdietė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

JONAS

Kaip visada ,kaltas kvailas kliaantas,ginami kas turi daugiau pinigų ,ar gudresni

SUSIJUSIOS NAUJIENOS