Dėl pelkės – nepatogumai poilsiautojams | kl.lt

DĖL PELKĖS – NEPATOGUMAI POILSIAUTOJAMS

Prižiūrėtojai suka galvas, kaip nusausinti didelę pelkę, kuri po lietaus atsiranda Antrosios Melnragės paplūdimio prieigose. Išspręsti problemą bus badoma pasibaigus vasaros sezonui. Kol kas susikaupęs vanduo išsiurbiamas, kad kiltų mažiau nepatogumų poilsiautojams.

Antrosios Melnragės prieigose vanduo, kai tik palydavo, ėmė kauptis šiemet.

Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktorius Virginijus Urbonas spėjo, kad taip nutiko, nes buvo pakloti nauji tako borteliai.

„Kol šių nebuvo, bala nesusidarydavo. Vanduo nubėgdavo ir susigerdavo į smėlį. Dabar betoniniai borteliai neleidžia nubėgti vandeniui. Ten vieta yra įdubusi ir vanduo kaupiasi. Atrodo tokia smulkmena, o sukėlė problemų“, – pasakojo vadovas.

Didelė bala, kuri apsemia visą taką, trukto ir pėstiesiems, ir dviratininkams.

Pirmieji ją bando apeiti šonais, o dviratininkai važiuoja per balą. Kito pasirinkimo jiem neturi. Vieni stengiasi riedėti kuo lėčiau, kiti pakelia kojas, kad neapsitaškytų vandeniu.

V.Urbonas tvirtino, kad išeičių bus ieškoma, kai pasibaigs sezonas. Vasaros metu nenorėta pradėti kasinėjimo darbų, kad poilsiautojams nebūtų sudaryta dar daugiau nepatogumų.

Planuojama įrengti drenažą, kad vanduo nubėgtų. Kaip tai padaryti, bus tariamasi su specialistais.

Kol kas, anot V.Urbono, pelkė nusausinama siurbliu – vanduo išpumpuojamas.

„Po lietaus stengiamės kuo greičiau nusausinti pelkę, kad žmonės galėtų praeiti ir pravažiuoti. Kai nuolat lyja, šių darbų neatliekame. Po sezono tikimės išspręsti šią problemą“, – pabrėžė vadovas.

GALERIJA

  • Dėl pelkės – nepatogumai poilsiautojams
  • Dėl pelkės – nepatogumai poilsiautojams
  • Dėl pelkės – nepatogumai poilsiautojams
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

opa

Prieš brendant į jūrą visada reik kojas nusiplauti.

Klaipėdskas

Ne, nu ką jau čia, jei jau autobusų sustojime stotelės ir stogelio nuo lietaus pasislėpti nėra, tai ta bala ten mažiausia bėda. Juk visiems gerai ir taip.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS