Dėliojami Baltijos prospekto ir Šilutės plento sankryžos scenarijai | kl.lt

DĖLIOJAMI BALTIJOS PROSPEKTO IR ŠILUTĖS PLENTO SANKRYŽOS SCENARIJAI

Uostamiestyje toliau sprendžiamas Baltijos prospekto ir Šilutės plento žiedinės sankryžos ateities galvosūkis. Aiškintasi, kokią įtaką virš minėtos vietos atsirasiantis viadukas turėtų kitoms greta esančioms sankirtoms.

Kurį laiką Klaipėdoje modeliuojami Baltijos prospekto ir Šilutės plento žiedinės sankryžos permainų scenarijai.

Kiek anksčiau savivaldybės atstovai specialistų paprašė įvertinti Baltijos prospekto ir Šilutės plento žiedinės sankryžos pertvarkymo perspektyvas, įrengiant viadukus per žiedinę sankryžą pietų–šiaurės arba rytų–vakarų kryptimis.

Pietų–šiaurės kryptimi viadukas būtų tiesiamas kaip Šilutės plento tęsinys virš žiedinės sankryžos.

Rytų–vakarų kryptimi viadukas būtų statomas virš žiedinės sankryžos nuo Jakų žiedo Baltijos prospekto link.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova teigė, kad modeliuotojai išanalizavo situaciją abiem galimais variantais ir įvertino, kokią įtaką jie turėtų Taikos ir Baltijos prospektų, Šilutės plento ir Debreceno gatvės, Kauno gatvės ir Šilutės plento sankryžoms.

"Atliktas transporto srautų modeliavimas parodė, kad šiek tiek, bet labai nežymiai situacija būtų geresnė pastačius viaduką šiaurės–pietų kryptimi. Kitoms sankryžoms kiek didesnės įtakos turėtų viadukas iš rytų į vakarus", – dėstė E.Mantulova.

Pasak pašnekovės, ši analizė suteikia galimybę toliau nagrinėti, kiek kainuotų vienoks ar kitoks sankryžos pertvarkymo scenarijus.

E.Mantulova tvirtino, kad, vertinant viaduko  kryptis, taip pat reikia numatyti ir tai, kaip pasikeistų galimybė patekti į viaduko trasoje esančių bendrovių ar kvartalų teritorijas.

Pabrėžiama, kad vertinimai atskleidžia, jog abu siūlomi variantai pagerintų situacija mieste, todėl, atlikus galutinius skaičiavimus, bus galima apsispręsti, kurią kryptį rinktis.

Šiuo metu numatoma parengti priešprojektinius pasiūlymus, kuriuose bus įvertinta abiejų viadukų statymo kaina, jų įtaka galimybėms patekti į greta esančias teritorijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

jola

važiuoju kasdien šiuo maršrutu į darbą iš Gargždų. Rugsėjo mėn situacija buvo tragiška. Kamščiai.ne tik Šilutės plente, bet ir į Debreceno gatvę nebuvo įmanoma įvažiuoti...Mašinytėse po 1 žmogelį važiuoja. Kai moksleiviams atostogos prasidėjo, kamščiai baigėsi. Persėdau kartą į 1maršruto autobusą...Važiavau kaip su taksi. Nė vieno žmogaus ..O Debreceno gatvė sausakimša mašinomis.Vairuotojas juokaudamas sako,pensininkai dar neišsimiegojo...O buvo 8.30 val. Manau,kad tikslinga būtų sutvarkyti studentų ir moksleivių pamokų pradžios laiką.

Klaipėda

Statybininkų prospekte reikia padaryti išvažiavimą iš miesto ir nereiks jokių viadukų.

Ita

Lai furos nevaziuoja tiesiai ,o apvaziavimu ,maziau spusciu bus Silutes plentu ,o jus planuokit protingi kurmiai ,algas gi gaunate
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS