Didžiausia šokėjos D. Damanskytės nuodėmė – šokoladas | kl.lt

DIDŽIAUSIA ŠOKĖJOS D. DAMANSKYTĖS NUODĖMĖ – ŠOKOLADAS

Tobulą šypseną iš mamos paveldėjusi klaipėdietė Dainora Damanskytė ne iš tų, kurios užsisėdi namuose. Šiuo metu merginos galvoje egzaminai, taip pat repeticijos ir pasirodymai su šokių grupe "Girls Only". Pašnekovė neslepia – kai kurie nustemba išgirdę, jog šviesiaplaukę gražuolę žavi ne "50 pilkų atspalvių", o psichologinė literatūra. Piktas skeptikų kalbas ji užgniaužia savo optimizmu.

Sužavėjo chemija

– Laikote save pajūrio vaiku?

– Tikrai taip, čia gimiau, užaugau, o baigusi vidurinę įstojau į Klaipėdos valstybinę kolegiją. Pasirinkau burnos higienos studijas ir metus dirbau odontologijos klinikoje "Mildena" burnos higieniste. Įdomi specialybė, o ir darbas man patiko, bet savęs šioje srityje iki galo taip ir nerealizavau. Asistentės pozicija netenkino, nemačiau tobulėjimo perspektyvų. Nutariau pakeisti aplinką ir dar pastudijuoti. Šiuo metu gyvenu ir mokausi Kaune, farmacijos magistrantūroje. Tikiuosi, jog mokslai atvers daugiau karjeros kelių.

– Farmacija, ko gero, labai perspektyvi sritis. Ar dėl to ją rinkotės?

– Galbūt. Mokomės daug įvairių dalykų: chemijos, anatomijos, medicinos pagrindų. Kol kas vien tik sausa teorija ir kalimas. Vėliau specializuosimės tik vaistų gamybos srityje. Mokykloje man sekėsi chemija, todėl studijos patinka. Pastaruoju metu mokslai atima beveik visą laiką. Prasideda egzaminų ir atsiskaitymų maratonas.

– Ar dažnai tenka susidurti su stereotipiniu požiūriu į blondines? Nenuvilia toks žmonių skepticizmas?

– Žinoma, ypač tada, kai esu naujoje kompanijoje. Dauguma pirmiausia pagalvoja: "Dar viena blondinė, ir tiek", tačiau pabendravę su manimi netrunka pakeisti savo nusistatymą. Galiausiai neimu to į galvą, stengiuosi neapsikrauti neigiamomis emocijomis ir apsišarvuoju šypsena. Žmonės gali daug ką galvoti ir būtų beprasmiška bandyti tai uždrausti.

Šmėžuoja televizijoje

– Šiuo metu įvairiuose renginiuose, televizijos laidose pasirodote su šokių grupe "Girls Only". Tai hobis ar darbas?

– Ir tai, ir tai. Su komanda šokame privačiuose užsakomuosiuose renginiuose, tarkime, įmonių kalėdiniuose, naujamečiuose vakarėliuose, taip pat televizijos laidoje "Gero vakaro šou". Teko šokti ir tokių žvaigždžių kaip dainininkės Caroline Catherine Müller, geriau žinomos C.C.Catch vardu, ir grupės "Bad Boys Blue" koncerte. Dažniausiai firmos organizuoja teminius vakarėlius, o samdytos šokėjos geriau padeda atskleisti pasirinktą temą. Grupę subūrė ir jai vadovauja Kristina Burneikienė. Kaip juokaujame, ji yra mūsų vadybininkė. Svarbiausi kriterijai atsirenkant komandos nares buvo ne tik gražus kūnas, bet geri choreografiniai sugebėjimai, patrauklūs veido bruožai. Repetuojame keliskart per savaitę, prisižiūrime mitybą, sportuojame. "Girls Only" sudaro šešios šokėjos. Mums svarbu ne didelis narių skaičius, o pasirodymų kokybė.

– Koncertuojate tik Lietuvoje?

– Šį mėnesį vyksime į Dubliną, gavome užsakymą iš ten gyvenančių lietuvių. Kiek žinau, šventėje būsime ne vienintelės atlikėjos iš Lietuvos, pasirodys ir šou pasaulio garsenybės.

– Ar kada nors teko patirti kuriozų šokių aikštelėje?

– Pati iš savęs juokiausi, kai prieš porą metų vieno koncerto metu batelio kulnas užkliuvo už suknelės ir parkritau ant žemės. Visko pasitaiko. Negraužiau savęs dėl to, užtat turėjau labai linksmą dieną. Kaip nusiteiksi, taip ir bus.

– Ar mūsų šalyje didelė konkurencija šioje srityje?

– Šokėjų netrūksta. Ko gero, kiekviena komanda svajoja apie didelius užsakymus ir jų siekia. Tačiau dainininkai patys renkasi, su kuo dirbti. Pastebiu, jog dabar didesnis dėmesys teikiamas reprezentatyviai išvaizdai nei profesionalumui. Daugumai reikia tiesiog gražaus vaizdo ir šokio žingsnelių sinchrono.

– Kaip puoselėjate savo išvaizdą? Ar trenerė reikalauja laikytis griežtų dietų?

– Ne, tik pataria, kaip sveikiau maitintis, derinti produktus. Galiausiai ir pačios suprantame, jog pasirinkusios šią veiklą privalome gerai atrodyti, rūpintis savimi ir atitikti tam tikrus standartus.

– Propaguojate sveiką gyvenseną?

– Stengiuosi sveikai maitintis, vis dėlto esu medicinos atstovė. Pavyzdžiui, mėsą valgau be garnyro, tik su daržovėmis. Mėgstu makaronus, apskritai visą itališką virtuvę. Pasitaiko ir sukčiavimo dienų, vadinamųjų "cheat days", kai norisi save palepinti. Ko gero, niekada negalėčiau atsisakyti gliukozės, labai mėgstu šokoladą. Turbūt tai didžiausia mano nuodėmė.

– Baltai šypsenai nepakenkė net saldumynai.

– Genetika – sveikus dantis paveldėjau iš savo mamos.

Turi supratingą draugą

– Kada ir kaip susidomėjote šokiais?

– Šoku nuo mažens. Būdama šešerių pradėjau lankyti sportinių šokių ansamblį "Žuvėdra", tačiau po pusantrų metų netekusi partnerio išėjau. Vėliau priklausiau įvairiems pramoginių šokių ansambliams, pasirodydavau su "Neptūno" palaikymo komandos merginomis, o pastaraisiais metais Klaipėdoje lankiau "Tina Dance" šokių studiją. Būčiau joje pasilikusi, tačiau persikėliau gyventi į Kauną. Taip pat baigiau muzikos mokyklą, choreografijos klasę. Namuose stovi pianinas, tai kai draugai paprašo, kartkartėmis grįžusi į gimtąjį miestą pagroju. Abu su broliu esame truputį linkę į menus. Jis gražiai tapo ir šiuo metu lanko E.Balsio menų gimnaziją.

– Turbūt susilaukiate daug dėmesio iš priešingos lyties atstovų. Ar jūsų vaikinui dėl to nepavydu?

– Galbūt. Tačiau jam tai nėra kliūtis mūsų draugystei. Kai susipažinome, jau užsiiminėjau šia veikla. Jei draugui nepatiktų mano aplinka, gyvenimo būdas, vadinasi, mums ne pakeliui.

– Jus galima išvysti šiųmečiame klaipėdiečių moterų kalendoriuje. Dažnai tenka fotografuotis?

– Teko įsiamžinti kalendoriuje "Thai Bo Women". Jame pozavo 14 sportininkių, modelių bei gražių moterų. Taip pat prieš penkerius metus sulaukiau skambučio dalyvauti "Olialia" mergaičių fotosesijoje. Tam, kad į ją patekčiau, nė nereikėjo pereiti atrankos. Dar bušido kovose esu ringo mergaitė. Ne paslaptis, kad daugelis į varžybas ateina ne tik dėl sportinio intereso, bet pažiūrėti gražaus reginio. Atidarėme Vilniuje vykusį bušido turnyrą "King of Kings". Net ir brutalioje vietoje turi būti bent šiek tiek gėrio.

Traukia tik lietuviai

– Kas, be šokių, yra jūsų didžiausia aistra?

– Kelionės. Pastarąjį kartą su šeima atostogavome Turkijoje, taip pat teko lankytis Šveicarijoje, Italijoje, Japonijoje, keturis mėnesius gyvenau Amerikoje pagal "Work and Travel" programą. Pasinaudojau galimybe pamatyti Bahamų salas, Niujorką. Dirbau ledainėje, aptarnavimo sferoje, tačiau iš atlyginimo, kurį mums mokėjo, buvo galima laisvai išgyventi, pakeliauti po šalį ir dar šiek tiek susitaupyti. Nors mano tikslas nebuvo parsivežti daug pinigų, veikiau įspūdžių, kurie yra neįkainojami.

 

– Tai Amerika – išties svajonių šalis?

– Iš dalies taip. Amerika labai nevienalytė, žmonių mentalitetas, priklausomai nuo vietos, labai skiriasi. Tarkime, aš gyvenau Pietų Karolinoje, kur žmonės – pakvaišę, o Niujorko gyventojai kur kas santūresni. Jeigu dirbi ir nestokoji pinigų, čia gali jaustis visavertis ir turėti visą, ko tik užsigeidi. Valanda lėktuve ir tu jau prie krioklių, dar valanda – dykumose ar Bahamuose. Viskas vienoje vietoje. Tiesą sakant, vos nesusigundžiau pasilikti. Kaip ten bebūtų, gera ten, kur tavęs laukia. Kad ir koks puikus oras, jei nėra artimų žmonių, gyvenimas bus nemielas. Neįsivaizduoju šalia savęs užsieniečio vyro.

– O kokios vyrų savybės labiausiai traukia?

– Jis turi būti protingas, sportiškas, mylintis bei gerbiantis save ir kitus. Labai nemėgstu savimylų, tokių, kurie fotografuoja savo atvaizdą veidrodyje. Man tai atrodo nevyriška. Kaip ir vakarais sėdintis prie televizoriaus ir maukiantis alų vyras. Svarbiausia, kad prie jo galėčiau jaustis laisvai.

– Į Klaipėdą sugrįžti neplanuojate?

– Artimiausius penkerius metus, kol baigsiu mokslus, ne. Vėliau bus matyti. Tai priklausys ir nuo mano antrosios pusės, su kuria kartu kuriame ateitį.

Vizitinė kortelė

Gimė 1993 m. gegužės 20 d. Klaipėdoje.

Mokėsi Klaipėdos "Vėtrungės" gimnazijoje.

Lankė Klaipėdos J.Kačinsko muzikos mokyklą.

Klaipėdos valstybinėje kolegijoje baigė burnos higienos studijas.

Šiuo metu Lietuvos sveikatos mokslų universitete studijuoja farmaciją.

Šiuolaikinių šokių grupės "Girls Only" narė.

GALERIJA

  • Didžiausia šokėjos D. Damanskytės nuodėmė – šokoladas
  • Didžiausia šokėjos D. Damanskytės nuodėmė – šokoladas
  • Didžiausia šokėjos D. Damanskytės nuodėmė – šokoladas
  • Didžiausia šokėjos D. Damanskytės nuodėmė – šokoladas
Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Michalskis

Megsta narkotikiukus ir gauti y bulkas , dainora as zinau kas tave pamylejo y bulkas ...

Aldas

Daug pavydziu komentatoriu, turbut, kad mergaite grazi, aktyvi, studijuoja, tiesiog siekia savo uzsibrestu tikslu. Dziaugiuosi labai, kad zmogui sekasi. Kuo daugiau tokio grazaus ir teigiamo turinio interviu. Perskaiciau su malonumu ir linkiu merginai sekmes.

Kaunietis

Sekmes merginai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS