Direktoriaus konkurse – antras raundas | kl.lt

DIREKTORIAUS KONKURSE – ANTRAS RAUNDAS

Klaipėdos muzikinio teatro darbuotojams naujo įstaigos direktoriaus dar teks palaukti, nes komisijai pretendentai neįtiko. Kultūros ministerijoje vykusiame konkurse į šio teatro vadovus nė vienas iš dviejų pretendentų nesurinko būtino minimalaus balo.

Pretendentai – tik du

Kai nebaigęs kadencijos iš Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro direktoriaus pareigų pasitraukė Jonas Sakalauskas, šiuo metu jau kurį laiką vadovaujantis Nacionaliniam operos ir baleto teatrui, Kultūros ministerija paskelbė naują konkursą šioms pareigoms.

Tačiau Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovo konkursas, priešingai nei buvo tikėtasi, didelio susidomėjimo nesulaukė.

Kultūros ministerijoje į šį postą buvo gauti tik dviejų pretendentų – vilniečio kompozitoriaus Antano Jasenkos ir Vytauto Didžiojo universiteto kamerinio orkestro direktorės Ritos Bieliauskaitės dokumentai.

Klaipėdiečiai į šį postą nepretendavo.

A.Jasenka ir R.Bieliauskaitė prieš pusantro mėnesio buvo susitikę su Klaipėdos muzikinio teatro darbuotojais.

Tąkart pretendentams buvo sudaryta galimybė susipažinti su teatro veiklą reglamentuojančiais dokumentais, taip pat pabendrauti su teatro žmonėmis.

Kandidatai komisijai neįtiko

Tačiau Kultūros ministerijos komisija pirmu bandymu neatrinko tinkamiausio pretendento į Klaipėdos muzikinio teatro direktoriaus vietą.

Pagal Konkursų į nacionalinių, valstybinių ir savivaldybių teatrų ir koncertinių įstaigų vadovų pareigas tvarkos aprašą pretendentai, surinkę mažiau kaip 60 proc. didžiausio galimo balų skaičiaus už programos vertinimą ir pokalbį su komisija, laikomi nepraėjusiais konkurso.

Apraše taip pat numatyta, kad tokiais atvejais yra skelbiamas naujas konkursas.

Kultūros ministerijos teigimu, per 15 darbo dienų tai ir bus padaryta.

"Tai nereiškia, kad antrame ture tie patys kandidatai negalės dalyvauti. Tik jie turėtų labiau pasiruošti. Žinoma, nėra geras dalykas, kad viskas taip užsitęsia. Mūsų tikslas – kad kiekviena įstaiga kuo greičiau turėtų nuolatinį direktorių, nes taip lengviau dirbti", – dėstė kultūros ministrės patarėjas Arūnas Malinovskis.

Pageidaujama, kad nuolatinis direktorius būtų paskirtas vėliausiai per metus.

Su konkursą laimėjusiu asmeniu bus sudaroma terminuotoji darbo sutartis penkeriems metams.

Gyvenimas teka toliau

Nuo kovo 1 d. laikinai Klaipėdos muzikinio teatro vadovo vairą perėmė direktoriaus pavaduotoja Jurgita Skiotytė-Norvaišienė, kuri teatrui vadovaus, kol bus išrinktas naujas jo vadovas.

"Teatro žmonės, žinoma, norėtų, kad kuo greičiau atsirastų nuolatinis vadovas, nes jie pageidautų pastovumo, saugumo ir ramybės. Ir tai suprantama. Bet dabar artėja atostogos, ir, tikiuosi, išgyvensime tą laikotarpį", – mano J.Skiotytė-Norvaišienė.

Būsimojo teatro direktoriaus laukia nemenki iššūkiai – teatro renovacija, tuo pat metu ir aktyvi kūrybinė teatro veikla "po svetimu stogu".

"Manau, mūsų teatro žmonės su tuo susitaikė, kad taip teks dirbti ne vienerius metus, o kviestiniai kūrėjai, tardamiesi su mumis, žino, jog jiems teks dirbti būtent tokiomis sąlygomis, kad spektaklis turi būti pritaikomas visoms erdvėms. Kol kas visų premjerų – šokio spektaklio "Graikas Zorba" arba operetės L.Bernsteino "Kandidas" pastatymai vyksta, niekas nepasikeitė, visi dirba savo darbą, planai nesikeičia. Manau, jie nesikeis ir atėjus naujam vadovui, bent jau iki naujųjų metų", – kalbėjo J.Skiotytė-Norvaišienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS