Elektromobiliams uostamiestyje – naujos stotelės | kl.lt

ELEKTROMOBILIAMS UOSTAMIESTYJE – NAUJOS STOTELĖS

Uostamiestyje populiarėjant elektromobiliams, trūksta jų įkrovos stotelių. Valdininkai tvirtina, kad netrukus jų atsiras ne tik mieste, bet ir Smiltynėje.

Klaipėdos gatvėse daugėjant elektromobilių, miesto valdžia žada įrengti papildomų įkrovos stotelių.

Iki šiol Klaipėdos savivaldybės lėšomis buvo įrengtos šešios tokios stotelės. Nemokamai elektromobilius įkrauti gyventojai gali Pilies, Tilžės, Liepų, Liepojos gatvėse.

Siekiant užtikrinti sklandesnį elektromobilių judėjimą mieste, įkrovos stotelės atsiras prie Naujojo turgaus, Klaipėdos autobusų stoties, ties Vingio gatvės ir Jūrininkų prospekto sankryža.

Kiek šis projektas atsieis savivaldybei, dar neaišku, tačiau specialistai tokį sprendimą vertina palankiai.

"Įdomu tai, kad tuo pat metu prie vienos stotelės bus galima prijungti net kelis elektromobilius. Taip bus taupomas vairuotojų laikas ir savivaldybės lėšos", – teigė Klaipėdos savivaldybės Projektų valdymo poskyrio vyriausioji specialistė Daina Stankevičienė.

Prie stotelės prijungtus elektromobilius galima įkrauti greičiau nei per pusvalandį.

Anot  bendrovės "Gatvių apšvietimas" Eismo saugumo skyriaus viršininko Egidijaus Kivilio, dar dvi tokios stotelės netrukus pradės veikti Smiltynėje.

"Elektromobilių vairuotojai galės netrukdomi keliauti po Smiltynę. Ten jau pastatytos dvi įkrovos stotelės. Kol kas jos dar neįjungtos, tačiau greitai ši problema bus išspręsta",– teigė E.Kivilis.

Anot  savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiojo specialisto Vytauto Paukštės, jų įrengimas kainavo 8,5 tūkst. eurų.

Pastatyti papildomų stotelių nuspręsta dėl didėjančio šių transporto priemonių populiarumo.

Valstybės įmonės "Regitra" duomenimis, 2018 m. Lietuvoje užregistruoti 852 elektromobiliai.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

b

o mum p h kad tu nesutinki..dar ir uz parkinga nemokesim ir A juosta lakstysim. Galit nervuotis ir toliau leisti juoda duma:))))

Oi blee

kiek pas mus daug tų elektromobilių! Ir kokia reali perspektyva kad juos ateityje įsigys daug gyventojų! D).O jei rimtai - kokio h ujaus reikia keliems elektra varomiems kosmine kaina kainuojantiems auto mesti tiek visu mūsų pinigų?Aš kaip gyventojas NESUTINKU.

Kas

Noriu, kad mano vaikai kvėpuotų švaresnis oru mieste, o ne autobusų išmetamosiomis dujomis. O jūs ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS