Gelbės Smiltelės upelio uostelį | kl.lt

GELBĖS SMILTELĖS UPELIO UOSTELĮ

Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisija susirūpino Smiltelės upeliu, kuris nuolat užnešamas smėliu. Tai sukelia rūpesčių čia įsikūrusiam uosteliui. Komisija bandys inicijuoti šios problemos sprendimą.

Apie Smiltelės upelio problemas vėl prabilta prieš porą savaičių vykusiame Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisijos posėdyje.

Apie tai, kad čia esantis uostelis užnešamas smėliu, sukelia rūpesčių laivelių savininkams, kalbėjo garažų ir mažųjų laivų eksploatavimo bendrijos "Smiltelė" pirmininkas Kęstutis Gelumbauskas. Komisija nusprendė šį klausimą išanalizuoti išsamiau.

Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisijos pirmininkas Algirdas Grublys tvirtino, kad viena priežasčių, kodėl užnešamas upelis, – netvarkingi paviršinių nuotekų išleidimo kolektoriai.

"Kreipiausi į įmonę "Klaipėdos vanduo", kuri prižiūri miesto lietaus nuotekų tinklus, kad išsiaiškintų situaciją, kodėl ši problema tokia didelė. Diskusijos metu paaiškėjo kelios priežastys. Pirma, į Smiltelės upelį išeinantys paviršinių nuotekų tinklai nėra registruoti. Vadinasi, įmonė "Klaipėdos vanduo" jų negali prižiūrėti", – pasakojo pirmininkas.

Komisija nusprendė, kad į Smiltelės upelį išeinančius lietaus nuotekų tinklus reikia inventorizuoti ir registruoti, kad jais būtų galima tinkamai rūpintis. Toks siūlymas bus pateiktas savivaldybės administracijai.

Posėdyje taip pat kalbėta, kad prie kai kurių į upelį išeinančių kolektorių reikėtų įrengti nešmenų nusodinimo įrenginius, tačiau akcentuota, jog tai brangiai kainuoja.

"Įmonės "Klaipėdos vanduo" paprašėme išanalizuoti situaciją Smiltelės upelyje ir savivaldybės administracijai pateikti pasiūlymus, kaip būtų galima išspręsti problemą, kiek tai kainuotų", – dėstė tarybos narys.

Diskusijos metu atkreiptas dėmesys, kad įmonė "Klaipėdos vanduo" prižiūri tik nuotekų sistemas. Pačiu upeliu turi rūpintis savivaldybė, o ši to nedaro.

"Kreipsimės, kad upelyje būtų organizuojamas sąnašų, nuosėdų išvalymas", – tvirtino tarybos narys.

Komisijos nariai akcentavo, kad reikia atnaujinti ir patį Smiltelės upelyje esantį uostelį, krantines.

Nutarta rugsėjį surengti išvažiuojamąjį posėdį, viską apžiūrėti vietoje. Į jį bus kviečiami ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos, savivaldybės atstovai.

"Norime išsiaiškinti, kaip viską sutvarkyti. Prieš trejus metus komisija ėmėsi Dangės tvarkymo organizavimo darbų. Rezultatai jau matomi. Laikas imtis kompleksiškai sutvarkyti kitą vandens telkinį", – pabrėžė pirmininkas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

> skaitytojai

Jei esi vargšas tai kokio dydžio mokesčius moki, o kokio dydžio mokesčius moka turtuolis ? Tai va, jei esi vargšas užsikask pernykščiais lapais ir necypauk :)))

skaitytoja

ką uždirba tas uostelis ar tik dar vienas pinigų švaistymas ir paslauga turtuoliams juk vargšas darbininkėlis laivelio neturi o už jo mokesčius turčiams laivelių savininkams uostelį išvalys

Dange

Dange ir tik Dange. O danes Danijoje gyvena. :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS