Geriausi „Švyturių ralyje“ – klaipėdiečiai | kl.lt

GERIAUSI "ŠVYTURIŲ RALYJE" – KLAIPĖDIEČIAI

  • 0

Smiltynėje šeštadienį startavo didžiulio populiarumo sulaukęs jau 6-asis "Švyturių ralis", pakvietęs į pažintinį turą po į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą įtrauktą Kuršių neriją. Lenktynių geriausiais užtikrintai tapo klaipėdiečiai, bet nugalėtojų komandą teko rinkti burtų keliu.

Pirmąkart ralis vyko ne žemyninėje šalies dalyje, bet pusiasalyje, į kurį patekti automobiliais yra tik vienas būdas – keltais. Dėl to šiemet pirmąkart buvo ribojamas ralio dalyvių skaičius – dalyvavo pirmieji suskubę užsiregistruoti 80 ekipažų.

Įvairaus amžiaus šeimų nariai, draugai, kolegos azarto įveikti išradingas praktines užduotis neprarado nei lyjant, nei pučiant gūsingam vėjui.

Komandos atvyko iš visos šalies: Klaipėdos, aplinkinių miestų ir miestelių, taip pat – Vilniaus, Kauno, Telšių, net iš Biržų ir Vilkaviškio.

Specialų prizą už lojalumą pelnė jaunavedžių pora, kuri nusprendė paankstinti savo vestuvių datą, kad galėtų dalyvauti "Švyturių ralyje".

Renginio organizatoriai viešoji įstaiga "Klaipėdos šventės" bei Nidos kultūros ir informacijos centras "Agila" parengė legendą, vadinamąją kelio knygą, kurią sudarė 57 užduotys.

Viena jų – minėtame centre aplankyti tarptautinio tapybos plenero "Nidos ekspresija" dalyvių parodą, surasti nurodytos autorės paveikslus, sužinoti, iš kokios šalies ji kilusi.

"Žmonėms patinka žaisti. Per tuos žaidimus jie sužino daug naujo, – teigė "Agilos" direktorė Edita Lubickaitė. – Įprastą šeštadienį tiek lankytojų, kiek jų ekspozicija sulaukė per "Švyturių ralį", nebūtų buvę."

Ji džiaugėsi, kad kai kurie renginio dalyviai į parodą grįžo dar kartą, neskubėdami ją apžiūrėjo. Atsirado ir rimtai susidomėjusiųjų eksponuojamais darbais.

Šio pažintinio-edukacinio projekto dalyviai aplankė Neringos miesteliuose esančius lankytinus objektus, atliko smagias praktines užduotis. Tai tapo gražia preliudija į artėjančią Tarptautinę turizmo dieną.

Kol buvo skaičiuojami ralio rezultatai, muzikinį foną kūrė pianistas Marijus Sūdžius ir vokalistė Edita Bodrovaitė, pamario krašto dainas atliko folkloro ansamblis "Giedružė" (vad. Audronė Buržinskienė).

Mažaisiais ralio dalyviais rūpinosi vaikų švenčių kūrėjų komanda "Linksmas lagaminas". Gardžiais žuvienės ir blynų kvapais viliojo lauko virtuvė. Svečiai nepajėgė suvalgyti įspūdingai daug cepelinų – jų buvo pagaminta net 1 200.

Pirmąkart "Švyturių ralio" istorijoje net trys komandos (visos – iš Klaipėdos) surinko po vienodą balų skaičių, todėl pirmosios vietos nugalėtojas buvo išrinktas burtų keliu.

Sėkmė nusišypsojo Tado Bundulo komandai "Pelėdos", jiems ir atiteko pagrindinis prizas – savaitgalis su vairavimo džiaugsmą suteikiančiu automobiliu "Mazda CX-5", kuris laimėtojams bus perduotas su sklidinu kuro baku.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS