Griaus pavojingus statinius | kl.lt

GRIAUS PAVOJINGUS STATINIUS

Vaikų lopšelių-darželių teritorijose bus pašalinti nebereikalingi, susidėvėję statiniai. Tarp jų – nebenaudojamos pavėsinės, sandėlis, kiemo rūsiai, baseinas. Dalis pastatų konstrukcijų yra avarinės būklės ir kelia pavojų.

Nenaudojami, susidėvėję statiniai, kuriuos norima nugriauti, stovi aštuonių įstaigų teritorijose. Po 12 lauko pavėsinių yra lopšelių-darželių "Alksniukas", "Pagrandukas", 24 – "Versmės" teritorijose.

24 tokie statiniai yra lopšelio-darželio "Du gaideliai" kieme. Čia taip pat yra ir nenaudojamas, susidėvėjęs sandėlis. Toks pats statinys yra ir "Radastėlės" teritorijoje.

Norima nugriauti ir lopšelių-darželių "Žilvitis", "Žuvėdra" kiemuose esančius rūsius, lauko baseiną Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namų teritorijoje.

Atkreipiamas dėmesys, kad kiemo statinių būklė yra bloga. Pastatų konstrukcijos pažeistos, susidėvėjusios, dalis turi avarinės būklės požymių ir kelia pavojų aplinkiniams.

Speciali komisija pripažino, kad šie statiniai netinkami naudoti dėl nusidėvėjimo. Tad miesto tarybos prašoma leidimo nugriauti pastatus.

Preliminariais skaičiavimais šie darbai atsieitų apie 30 tūkst. eurų. Reali kaina paaiškės po viešojo konkurso.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS