Grius sandėliai Priešpilio gatvėje | kl.lt

GRIUS SANDĖLIAI PRIEŠPILIO GATVĖJE

Priešpilio gatvės rekonstrukcijai trukdantys keturi sandėliai bus nugriauti. Tam ketvirtadienį pritarė miesto taryba. Planuojama, kad arterijos, vedančios į Kruizinių laivų terminalą, atnaujinimas startuos pavasarį.

Keturis sandėlius, esančius Pilies ir Priešpilio gatvės kampe, numatyta nugriauti teritorijos detaliajame plane. Atkreipiamas dėmesys, kad pastatų savivaldybė nenaudoja.

Sandėliai trukdytų Priešpilio gatvės rekonstrukcijai. Pastarąją numatyta perkelti 20 metrų į šoną, žiūrint nuo Pilies gatvės pusės. Šie statiniai jau pripažinti netinkamais naudoti.

Pastatai bus griaunami savivaldybės lėšomis. Preliminariai skaičiuojama, kad darbai atsieis apie 425 tūkst. eurų. Tačiau atkreipiamas dėmesys, kad tai tik orientacinė kaina. Tiksli paaiškės po viešojo konkurso. Papratai ši sumažėja, nes rangovai pasiima statybines medžiagas, kurias dar galima panaudoti. Tai yra įvertinama ir įskaičiuojama į kainą.

Priešpilio gatvės rekonstrukcijos projektas jau yra baigtas. Kreiptasi dėl leidimo statybos darbams išdavimo. Gavus pastarąjį, bus skelbiamas konkursas, kas atnaujins gatvę. Tas pats rangovas turės pasirūpinti ir sandėlių nugriovimu.

Planuojama, kad konkursas, kurio metu bus išrinkta, kas rekonstruos Priešpilio gatvę, truks apie du mėnesius. Tikimasi, kad darbais startuos pavasarį.

Priešpilio gatvės vaizdas pasikeis kardinaliai. Naujoje vietoje numatyta nutiesti jos ruožą nuo Pilies gatvės iki fontano. Rekonstrukcijos metu ne tik bus atnaujinta danga, bet įrengtas apšvietimas, pėsčiųjų ir dviračių takai, sutvarkytos automobilių stovėjimo vietos.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

medis

Pabrėžiu- sandėliai nenaudojami,nes juos ką tik už 0,5mln eur nusipirko ;) dar 0,5mln eur juos nugriaut ir paasfaltuot 200metrų

klp

juodai plaunamos babkes... puse limono??? bl kiek bedarbiu birzoje ir kiek vala jo bu merijoj

Juokdarys

Darius Grigalauskis facebooke- kvailiausias sypseneliu dalintojas. Nesvarbu kokia tema, jis kvatojasi. Gal psichine negalia turintis?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS