„Gyvų“ lauko kavinių nori ir žiemą | kl.lt

"GYVŲ" LAUKO KAVINIŲ NORI IR ŽIEMĄ

Miesto valdžia toliau svarsto, kaip geriau reglamentuoti lauko kavinių veiklą. Siekiama, kad šaltuoju metų laiku mieste neliktų nenaudojamų lauko statinių. Taip pat norima sudaryti sąlygas įstaigoms turėti kavines gryname ore, jei jose lankosi žmonės.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Elidos Mantulovos, rasti vieną visiems verslininkams tinkamą receptą sunku.

Siūloma pailginti vasaros sezono laiką, kai gali veikti lauko kavinės. Dabar jis prasideda gegužės 1-ąją ir baigiasi rugsėjo 30 d. Norima, kad vasaros sezonas prasidėtų balandžio 1 d. ir tęstųsi iki spalio 31 d.

E.Mantulovos teigimu, pritarus tokiam siūlymui verslininkai, kurie leidimus išsiima tik šiltajam metui, užsukti į lauko kavines galėtų siūlyti ilgesnį laiką.

"Spalį neretai būna geras oras, atkeliauja bobų vasara, o dauguma lauko kavinių jau būna išmontuotos. Balandžio saulė visus vilioja išeiti į lauką. Norisi prisėsti kur nors gryname ore, tačiau lauko kavinės dar neveikia. Įvertinus šias aplinkybes, manau, logiška pratęsti vasaros sezoną", – padarė išvadą pavaduotoja.

Naująja tvarka siekiama užtikrinti, kad šaltuoju metų laiku liktų tik tos lauko kavinės, kurios veikia, o nenaudojamos būtų išmontuotos.

Ir dabar tokiai įstaigai galima išsiimti leidimą visiems metams. Tačiau iš tikrųjų veikia tik dalis lauko kavinių. Kiti statiniai stovi tušti ir taip darko miesto vaizdą.

"Sunku pasakyti, kodėl verslininkai taip elgiasi. Rinkliavą už lauko kavinę moka, bet ji stovi tuščia. Gal verslininkams laikyti "negyvą" objektą mieste patogiau, nei jį išmontuoti ir kažkur saugoti. Norime, kad šaltuoju metų laiku liktų tik tos lauko kavinės, kurios veikia realiai. "Negyvi" objektai neturi užgriozdinti miesto, trukdyti priežiūrai", – pabrėžė pavaduotoja.

Kavinei norint gauti leidimą visiems metams, reikės parengti supaprastintus statinio projektus, kurie turės būti suderinti su miesto architektu ir miesto dailininku.

Taip pat norima apibrėžti teritoriją, kur lauko kavinės galėtų veikti visus metus. Siūloma, kad tai būtų senamiestis, piliavietė.

"Sveikintina, jei senamiestyje vaikštantys žmonės šventiniu laikotarpiu gali užsukti į lauko kavinę, atsigerti karštos arbatos ar vyno", – tvirtino pavaduotoja.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

na va politikai pakeis Dievulio sutvertą svietą - pratęs vasarą ))))))

SUSIJUSIOS NAUJIENOS