Neringos meras į darbą – su mama, žmona, sūnumi, dukra ir blondine | kl.lt

NERINGOS MERAS Į DARBĄ – SU MAMA, ŽMONA, SŪNUMI, DUKRA IR BLONDINE

Pasakymas, esą geriausia yra gyventi Neringoje, turi pagrindo. Tačiau itin gerai gyventi Neringoje gali savivaldybės mero Dariaus Jasaičio šeima. Patas meras džiaugiasi dviem valstybiniais butais, o darbu savivaldybėje ir jai pavaldžiose įmonėse yra aprūpinti penki šio politiko artimi žmonės – mama, gyvenimo draugė, buvusi žmona, sūnus ir dukra.

Žaviai blondinei sekasi

Neringos meras D.Jasaitis jau kurį laiką po darbo suka ne į Preiloje esantį buvusios šeimos butą, kurį jam skyrė savivaldybė.

Tuščias stovi ir 23 kv. metrų butas, kuris priklauso Kuršių nerijos nacionaliniam parkui ir dėl kurio bylinėjimosi proceso jis išgarsėjo visoje šalyje.

Politiko tarnybinį automobilį neringiškiai vis dažniau mato prie kito būsto, kuriame gyvena šios savivaldybės viena darbuotojų.

Pats D.Jasaitis pripažino, jog jo gyvenimo keliai su pirmąja žmona Indre Jasaitiene jau išsiskyrė, o Neringos merą viešuose priėmimuose lydi žavi blondinė Kristina Vlach.

Šiuo metu jūsų minimas asmuo yra mano gyvenimo draugė. Įvertinęs jūsų klausimą, santykius deklaravau.

Neringos savivaldybės Dokumentų valdymo ir ūkio skyriaus vedėją K.Vlach D.Jasaitis įvardija esant jo gyvenimo drauge.

Tiesa, politikas pamiršo deklaruoti šiuos santykius Vyriausiajai tarnybinei etikos komisijai (VTEK).

Tai D.Jasaitis tikino suskubęs padaryti tik tuomet, kai gavo dienraščio "Klaipėda" klausimus dėl stebėtinos K.Vlach karjeros sėkmės.

Į pareigas – be konkurso

O sėkmė šiai neringiškei iš tiesų itin dažnai šypsosi.

K.Vlach Neringos savivaldybės administracijoje pradėjo dirbti 2006-aisiais pagal neterminuotą darbo sutartį.

Po trejų metų moteris pradėjo eiti Neringos savivaldybės administracijos karjeros valstybės tarnautojos Bendrojo skyriaus vyresniosios specialistės pareigas.

Savivaldybės administracijos direktorius Algimantas Vyšniauskas dienraščiui aiškino, jog moteris pirmąjį šuolį į karjeros aukštumas įveikė konkurso būdu.

O štai tapusi valstybės tarnautoja, 2016-aisiais, lyg tyčia, kaip tik tuomet, kai neringiškiai pakuždomis aptarinėjo D.Jasaičio numanomus jausmų protrūkius naujai moteriai, K.Vlach, dar būdama K.Zuloniene, tapo Dokumentų valdymo ir ūkio skyriaus vedėja.

Pažymėtina, jog K.Vlach skyriaus vedėjo kabinete įsitaisė be konkurso.

"Į šias pareigas ji perkelta vadovaujantis Valstybės tarnybos įstatymo nuostata, numatančia, kad į aukštesnes karjeros valstybės tarnautojo pareigas be konkurso karjeros valstybės tarnautojas gali būti perkeltas jį į pareigas priėmusio asmens sprendimu tuo atveju, kai karjeros valstybės tarnautojo tarnybinė veikla įvertinama labai gerai ir jis atitinka tos pareigybės aprašyme nustatytus specialius reikalavimus. Tokia praktika savivaldybėje taikyta ir kitais atvejais", – paaiškino A.Vyšniauskas.

Pozicija: Neringos savivaldybėje dirbanti mero D.Jasaičio mama R.Jasaitienė iškalbiu judesiu pademonstravo, ką mano apie interesantus, pravėrusius jos kabineto duris. Išvydusi dienraščio "Klaipėda" žurnalistus, valstybės tarnautoja koja parodė į duris.

 

Mero mama – įtakingas žmogus šioje savivaldybėje. Visiškai neseniai R.Jasaitienė buvo visų stambiausių savivaldybės įmonių valdybos narė. Mero mamos pavardė minėta įmonių "Neringos energija", "Neringos vanduo" ir "Neringos komunalininkas" valdybose.

Gyrė nuolat ir kasmet

Iš tiesų, galimybę siekti karjeros valstybės tarnyboje numato Valstybės tarnybos įstatymas.

Tačiau kodėl taip nutiko, jog būtent šią kandidatę lydi stebėtina sėkmė, A.Vyšniauskas, atsakydamas į klausimą, negailėjo pagyrų K.Vlach.

"Turiu pažymėti, kad, pradėjus eiti karjeros valstybės tarnautojo pareigas, K.Vlach tarnybinė veikla buvo nuosekliai, kasmet, vertinama "labai gerai", suteikiant kvalifikacinę klasę bei, įvertinus 2012, 2013 ir 2015 metų tarnybinę veiklą, perkeliant į aukštesnes karjeros valstybės tarnautojo pareigas", – K.Vlach karjerą aiškino administracijos direktorius A.Vyšniauskas.

Dokumentų valdymo ir ūkio skyriaus vedėjo pareigos savivaldybėje iš tiesų yra itin svarbios.

Tikėtina, jog bet kuris rajono ar miesto vadovas norėtų tokiose pareigose matyti žmogų, kuriuo visiškai galėtų pasitikėti – į šį skyrių suplaukia visa savivaldybės dokumentacija.

Dokumentų valdymo ir ūkio skyriaus vedėjo pareigybės aprašyme akcentuota, jog vedėjo paskirtis yra ne tik koordinuoti Dokumentų ir ūkio skyriaus darbą, bet ir realizuoti savivaldybės institucijų viešojo administravimo principus, organizuoti tarybos, savivaldybės kontrolieriaus, administracijos techninį, ūkinį ir materialinį aprūpinimą.

Būtent šio skyriaus vedėjas koordinuoja dar ir smulkų savivaldybės administracinių patalpų, įrenginių, tarnybinių automobilių priežiūrą ir remontą.

Į namus – tarnybine mašina?

O štai dėl tarnybinio "VW Passat" automobilio, kuriuo D.Jasaitis drąsiai sukdavo į buvusios šeimos, o nuo šiol – ir į K.Vlach namus, Neringos tarybos opozicija senokai priekaištauja miesto galvai.

Tačiau pats meras tikina nieko blogo nedarąs, nes į namus jam tarnybiniu transportu leidžia važiuoti tvarka, kurią Neringos savivaldybė pati ir yra nustačiusi.

"Tarnybiniu automobiliu naudojuosi vadovaudamasis Neringos savivaldybės administracijos tarnybinių lengvųjų automobilių naudojimo taisyklėmis. Atkreipiu dėmesį į tai, kad Neringos savivaldybės meras ir mero pavaduotojas savivaldybei atstovauja visuomeninėje veikloje, renginiuose, susitikimuose su gyventojais ir miesto svečiais ir po oficialių darbo valandų", – tikino D.Jasaitis.

GALERIJA

  • Ryšiai: D.Jasaičio buvusi žmona I.Jasaitienė, išsiskyrus poros keliams, liko gyventi Neringos savivaldybei priklausančiame bute.
  • Pozicija: Neringos savivaldybėje dirbanti mero D.Jasaičio mama R.Jasaitienė iškalbiu judesiu pademonstravo, ką mano apie interesantus, pravėrusius jos kabineto duris. Išvydusi dienraščio „Klaipėda“ žurnalistus, valstybės tarnautoja koja parodė į duris.
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (83)

Vietinis

Nida ir apskritai Neringa niekada tokia nugyventa ir netvarkyta nėra buvusi. Darius Jasaitis neturi nei gėdos nei sąžinės, o dirbti visai nesugeba. Tik Kuršyje po 50. Berazumis

Ne is Nidos

baisu Nida nugyventa nuniokota... raganų kalnas baigia sutrūnyti uztat socialiniu būstu kvartaliukas naujas, kuri pasistate savivaldybes tarybos nariai savo vaikams ir kitiems isrinktiesiems( taip sako vietiniai) tikrai vertas demesio... ekskursija nr 1 norint parodyti pvz uzsienieciams kaip gerai Lietuvoje gyvena socialiai remtini zmones ir masinytes ne prastos stovi...praktiskai Jungtiniai Arabų Emiratai

zenonas išpriekulis

Jie nieko padlos nebijo, užsislaptino 70 metų ir dėjo ant mūsų skersą. Ir šaukia padlos "rusai puola", o kas juos išgamas renka? Kol nebus išslaptinti šie užsislaptintojai, nieko gero nelaukime. Galąskim broliai dalgius?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS