Į muziejų plūsta moksleiviai | kl.lt

Į MUZIEJŲ PLŪSTA MOKSLEIVIAI

Po to, kai Lietuvos šimtmečio proga penkis mėnesius, nuo vasario iki liepos, šalies muziejus moksleiviai gavo galimybę lankyti nemokamai, per pastaruosius penkis savaitgalius Lietuvos jūrų muziejų jau aplankė daugiau nei du tūkstančiai moksleivių.

Populiariausių muziejų, tarp jų – Lietuvos jūrų muziejaus, darbuotojai, prognozavę jaunųjų lankytojų antplūdį, neapsiriko.

Nors žiemą muziejus dirba tik penktadieniais–sekmadieniais, nuo vasario 1 d. iki dabar nemokamai jame jau apsilankė 2 146 moksleiviai, jų bilietai būtų kainavę 6 438 eurus.

Beje, Lietuvos jūrų muziejus – vienintelis iš visų, dalyvaujančių šioje nemokamų muziejų moksleiviams programoje, pasirašė sutartį ne iki liepos 1-osios, kaip dauguma, bet iki balandžio 29 d.

"Šioje programoje mes dalyvausime tris mėnesius (vasarį, kovą, balandį) ir po to spręsime, ar liksime joje iki liepos 1-osios. Bet mes laikomės tos nuostatos ir moksleivius muziejuje kviečiame lankytis nemokamai pirmiausia per mokslo metus, nes vasarą pas mus ir taip labai daug turistų, todėl kiek baiminamės, kad nemokamas lankymas tuo metu gali sukelti nepatogumų", – teigė Lietuvos jūrų muziejaus atstovė Nina Puteikienė.

Iš viso iki liepos truksiančiai bandomajai nemokamų muziejų moksleiviams programai Kultūros ministerija skyrė 600 tūkst. eurų. Prie šio projekto prisijungė keliolika valstybinių muziejų.

Šia kelis mėnesius truksiančia iniciatyva bus išbandomas nemokamų kultūros paslaugų modelis, kurį mokiniams ketinama taikyti ir tolesnėje perspektyvoje.

Nemokamai nuolatines muziejų ekspozicijas galės lankyti visi Lietuvos mokiniai, pateikę mokinio pažymėjimą.

Moksleiviai ir neįgalieji bei jų padėjėjai nemokamai ir kol kas neribotą laiką galės lankyti ir Klaipėdos savivaldybei pavaldžių muziejų parodas, ekspozicijas. Tam dar prieš Kalėdas vienbalsiai pritarė miesto taryba.

Tokia tvarka jau galioja Mažosios Lietuvos istorijos, Pilies, Kalvystės muziejuose, Klaipėdos kultūrų ir komunikacijų centro Parodų rūmuose.

Tikimasi, kad sprendimas moksleiviams ir negalią turintiems asmenims atverti muziejų ekspozicijas nemokamai paskatins dar labiau domėtis miesto kultūra, istoriniu paveldu, padės savarankiškai lavintis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Rasa

Tai,kad Mažosios Lietuvos muziejaus tinklapyje rašoma jog nemokamai gali lankytis tik Klaipėdos m.moksleiviai.

Devalvacija

Nevertini to, ką gauni nemokamai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS