Į pajūrį ateina lietuviškas ruduo | kl.lt

Į PAJŪRĮ ATEINA LIETUVIŠKAS RUDUO

Anot sinoptikų, artinasi tradicinis lietuviškas ruduo – su stipriais vėjais, nedideliais lietumis, tačiau saulė per daug nepasislėps ir oro temperatūra savaitgalį bei kitą savaitę dar kiek primins pabėgusią vasarą.

Savaitgalio naktys bus vėsokos, tiesa, ne itin įšils ir dieną, bet oras bus palankus mėgstantiems grožėtis gamta.

Šeštadienį pūs vakarinių krypčių vėjas, kuris dieną sustiprės – gūsiai sieks 15–16 m/s. Prognozuojamas silpnas lietus. Temperatūra dieną bus 16–18 laipsnių. Naktį į sekmadienį dar turėtų kiek palyti, sekmadienio dieną lietaus nelaukiama, oras sušils iki 17–19 laipsnių. Turėtų pasirodyti saulė.

Kitos savaitės pradžia bus kiek vėsesnė ir permaininga. Pirmadienį į Vakarų Lietuvą plūstels žemo slėgio oro frontas, pūs vakarų vėjai, dieną sustiprėsiantys iki 15–16 m/s, palis. Oras sušils iki 17–19 laipsnių.

Tačiau jutiminė temperatūra dėl stipraus vėjo bus žemesnė. Panašaus oro laukiama ir antradienį. Trečiadienį vėjas nurims, lietaus nebus, naktį prognozuojama 9–11 laipsnių šilumos, dieną temperatūra laikysis ties 17–19 laipsnių riba.

Ketvirtadienį bus giedra ir keliais laipsniais šilčiau. Penktadienį vėjas turėtų būti stipresnis, temperatūra – kiek žemesnė, o oras jau sušils tik iki 14–16 laipsnių.

"Artinasi geras lietuviškas ruduo, kuris bus palankus ir grybautojams, ir šėlstančių vėjų bei banguotos jūros mėgėjams. Lietaus bus nedaug, pasirodys saulė, nors virš Atlanto siaučiantys ciklonai bandys mums į šonus bakstelėti, bet uraganiniai vėjai nepasieks", – dėstė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Prognozių ir perspėjimų skyriaus sinoptikė Elvyra Latvėnaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Oho Klevo lapui

Butu smagu kad pasakytum kur perki ir ka vartoji. Is komentaro sprendziu kad daiktas rimtai veikia

Klevo lapas

Rudeniški pokalbiai nereikalauja gylio,man jų ir nereikia,aš ir taip gyli..su šypsena per balas.

Anonimas

lietuvoj lietuviskas ruduo o as laukiau latvisko tai dabar kol iki latvijos sulakstysiu ir ateis ziema kazin kokia gal lenkiska ten dar nebuvau
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS