Įrengus kalnelius – vairuotojų pyktis | kl.lt

ĮRENGUS KALNELIUS – VAIRUOTOJŲ PYKTIS

Prieš kurį laiką, siekiant užtikrinti pėsčiųjų saugumą, I.Simonaitytės gatvėje prie "Versmės" progimnazijos perkelta pėsčiųjų perėja, atnaujintas apšvietimas ir įrengti nauji greičio ribojimo kalneliai. Tačiau pokyčiais liko nepatenkinti vairuotojai ir į progimnaziją vaikus rytais atvežantys tėvai.

Žmonės skundžiasi dėl gatvėje sulėtėjusio automobilių eismo, kadangi rytais ir vakarais susidaro didžiulės eismo kamšatys.

"Ši perėja yra didžiausias stabdis. Kiekvieną rytą ten susidaro spūstys, nes į ugdymo įstaigas tėvai veža vaikus. Eismas išties intensyvus. Į mokyklą einantys vaikai juda pavieniui. Atžalas tėvai išleidžia taip pat sustodami prie perėjos. Kodėl neįrengus ribotą laiką veikiančio šviesoforo, koks eismą organizuoja Gedminų gatvėje šalia mokyklų?" – klausė klaipėdietis.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Transporto skyriaus vedėjo Rimanto Mockaus, vairuotojų pasipiktinimo dėl gatvėje išdygusių kalnelių sulaukiama.

"Kartais žmonės patys kreipiasi ir prašo įrengti automobilių greitį ribojančius kalnelius, o būna ir taip, jog pastačius juos pasipila vairuotojų priekaištai. Kalneliai šalia progimnazijos atsirado pėsčiųjų saugumui užtikrinti. Šviesoforai įrengiami tik magistralinėse gatvėse, kur pėsčiųjų perėja negali būti nereguliuojama", – teigė R.Mockus.

R.Mockus pridūrė, kad Gedminų gatvėje veikiantys šviesoforai įrengti prieš daugelį metų, be to, teritorijoje įsikūrusios net kelios ugdymo įstaigos, tad ir per gatvę einančių pėsčiųjų yra gerokai daugiau.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

tai

ko į darbą autobusu nevažiuoji?

Klaipedietis

Tokius kalnelius galetu padaryti ir Reikjaviko g.pries Smeltes progimnazijos.

to asilam dar kart

tai gal inkubatorine mamyte eikit kartu i mokyka 12 metu ir negrausit tu savo nagu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS