Išgirdo gyventojų prašymus | kl.lt

IŠGIRDO GYVENTOJŲ PRAŠYMUS

Senamiestyje esančioje Aukštojoje gatvėje ir pėsčiųjų take Debreceno gyvenamajame rajone nebereikės baimintis tamsos. Svarstyta, kokie žibintai labiausiai tiktų šiose vietose.

Aukštosios gatvės gyventojai jau ne kartą miesto valdžios atstovų prašė pasirūpinti apšvietimu. Ruože nuo Turgaus aikštės iki Daržų gatvės nėra nė vieno žibinto.

Tad tamsiuoju paros metu miestiečiai šioje arterijoje nesijaučia saugūs.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius atskleidė, kad Aukštojoje gatvėje siūloma įrengti ant pastatų pakabinamus žibintus.

Pastatyti šviestuvų nėra galimybės, nes trūksta vietos. Senamiestyje jau yra gatvelių, kur tokiu principu išspręstas apšvietimo klausimas. Viena tokių – Daržų gatvė.

"Vertinome, kur būtų galima pakabinti žibintus, ar apskritai tai įmanoma padaryti. Klausimų kyla ir dėl laidų. Norime, kad šie būtų paslėpti. Taip pat siekiame, kad laidų nesimatytų tarpuose tarp pastatų", – pasakojo pavaduotojas.

Paruošus žibintų įrengimo projektą, būtų skelbiamas konkursas rangovui, kuris atliks darbus, išrinkti.

Šviestuvus planuojama įkurdinti ir pėsčiųjų take, esančiame prie Debreceno gatvės 52–58 namų. Jis atsiremia į taką, vedantį Neringos prekybos centro link.

Dabar pastarasis yra apšviestas, o prie minėtų daugiabučių namų – tamsu.

"Nusprendėme statyti tokius pačius šviestuvus, kurie jau yra įrengti. Tik pakeisime lemputes į taupiąsias. Bus apšviestas visas takas", – tvirtino pavaduotojas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jovita

Kažkodėl visos lėšos metamos į Debreceno centro atnaujinimą o va Žardė taip ir stovi pusiau lupta pusiau skusta.Kodėl taip ? Net žolynų plotai usnimis apaugę.Iš Žardininkų g. mašinų stovėjimo aikštelė -baisi. Visos plytelės sutrūkinėjusios.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS