Įsisiūbuoja kruizinis sezonas | kl.lt

ĮSISIŪBUOJA KRUIZINIS SEZONAS

Į Klaipėdą atvyko jau penktas keleivinis laivas šį sezoną. Laineris "Mein Schiff 1" viršija pustrečio šimto metrų ilgį ir yra vienas didesnių laivų, aplankančių uostamiestį šiais metais.

Šiandien Klaipėdos kruizinių laivų terminalo krantinėje prisišvartavo 263 m ilgio keleivinis laineris "Mein Schiff 1", plaukiojantis su Maltos vėliava.

Ankstesniais metais uostamiestyje viešėjo šio lainerio "broliai" – "Mein Schiff 4" ir "Mein Schiff 5". Abu jie bent 30 metrų ilgesnį už šiandienį svečią.

Pirmąkart istorijoje Klaipėda kruizinį sezoną pradėjo rekordiškai anksti – balandžio 17-ąją, kuris truks bemaž pusę metų. Sezoną pradėjusi su Portugalijos vėliava plaukiojanti "Astoria" – vienas mažesnių kruizinių laivų, jo ilgis siekė "tik" 160 m.

Gegužę į Klaipėdą atplauks penki laivai, birželį sulauksime dar 13-os, be to, birželio 19 ir 21 d. Klaipėdoje vienu metu viešės net po du lainerius. O liepos 8 d. ir rugpjūčio 3-iąją uostamiestyje vienu metu sulauksime net po tris kruizinius laivus.

Prognozuojama, kad šiemet į Klaipėdą atplauks beveik 80 tūkst. turistų, tai yra 7 proc.daugiau nei pernai.

Iš viso Klaipėdos regione kruiziniai keleiviai palieka apie 2 mln. eurų, kurie daugiausia pasiekia smulkųjį ir vidutinį verslą. Vienas turistas vidutiniškai mieste palieka 50–70 eurų.

Pastebima, jog kruiziniais laivais dažniausiai keliauja senjorai. Tačiau didesniuose laivuose esą jau yra ir gerokai jaunesnių keleivių, nes kuo didesnis kruizinis laivas, tuo kelionė juo pigesnė.

Baltijos jūros kruizas kainuoja apie tūkstantį eurų. Tai nėra pigu, bet Baltijos jūrą turistai renkasi dėl to, kad šis regionas yra saugus.

Šiuo metu pasaulyje esą yra apie 360 kruizinių laivų. Dabar statoma daugiau nei 90 laivų, kurie iki 2025 m. bus baigti. Visų jų ilgiai viršija 300 metrų.

Didžiausi šiemet Klaipėdoje viešėsiantys keleiviniai laineriai bus "Queen Elizabeth", kurio ilgis – 293,84 m, ir vos 4 cm trumpesnis "MSC Orchestra". Jis šiemet Klaipėdoje lankysis tris kartus. Iš viso uostamiestyje šį sezoną švartuosis 23 laivai, kurie ilgesni nei 230 metrų.

Beje, šiemet kruizinis sezonas uostamiestyje truks iki spalio 19 d. – beveik pusę metų. Per tą laiką mūsų miestą aplankys 60 laivų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

ACH, kiek pasipildytų biudžetas jei Viešieji namai būtų legalizuoti... o dabar - viską suteneriai 'priglaudžia', jie ir yra labiausiai prieš.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS