Įspėja klaipėdiečius: mieste padidėjo oro tarša | kl.lt

ĮSPĖJA KLAIPĖDIEČIUS: MIESTE PADIDĖJO ORO TARŠA

  • 26

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras informuoja, kad trečiadienį Klaipėdos miesto oro kokybės matavimo stotelės užfiksavo kietųjų dalelių paros normos viršijimą.

Miestuose didžiausią įtaką oro užterštumo padidėjimui turi teršalai, patenkantys į orą dėl silpno vėjo ir nepalankių meteorologinių sąlygų (rūkas, dulksna), kai teršalai neišsisklaido. Kietųjų dalelių koncentracijos padidėjimą lemia ir autotransporto sukelta tarša, statybų, gatvių tiesimo, remonto darbai.

Kietosios dalelės absorbuoja toksines medžiagas bei mikroorganizmus ir perneša juos į gilesnius kvėpavimo takus, o tai gali sukelti lėtinius apsinuodijimus, alergines organizmo reakcijas. Kietosios dalelės ir visi kiti aplinkos teršalai sukelia kvėpavimo organų ligas – bronchitus, bronchinės astmos priepuolius, plaučių ligas.

Norint nors kažkiek apsisaugoti nuo kietųjų dalelių, svarbu laikytis kelių taisyklių. Patariame atsisakyti sportinių užsiėmimų, bėgiojimų ar vaikščiojimų lauke. Jei vis dėlto leisite laiką lauke, patariame pagal galimybes riboti buvimo lauke laiką, atsisakyti intensyvesnio fizinio krūvio, vaikščioti atokiau nuo didžiųjų miesto gatvių.

Norėdami sužinoti, kokia kietųjų dalelių koncentracija yra šiuo metu mieste, patariame apsilankyti internetinėje svetainėje www.gamta.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

>Anonimas

Kad tiktais leidimus Grubliauskas dalintų:D).Kas jo klausia to leidimo?Vilniaus aplinkos apsaugos ministerija su atitinkamom tarnybom tas sprawkes dalina.Vyriausybės ar kitokių valdžiagyvių nurodymu.Jeigu meras kažką galėtų tai jau seniai būt padaręs.Manai labai smagu kasdien tokiu kap tu hemorojų, graužimą kentėti?Jį jau ėda daug metų.Ir dėl taršos ir dėl smarvių..

Zelemunčikas

Anonime mes visi puikiai suprantame,kad Grubliauskas dūduoja,ne savivaldybėje,o verslininkų kaoeloje ir jus visiškai ne dirigentas,o eilinis dūdorius.

Anonimas

Tą pačią dieną tas pats laikraštis rašo apie padidėjusį oro užterštumą mieste keletą kartų ir apie tai ,kad vienas iš oro teršėjų- Klasko savo savininkams uždirbo milijonus dividentų . Va kur problema, privatus verslas miesto centre perkrauna birias dulkančias medžiagas iš to uždirbai milijonus, o miesto valdžia išdavusi leidimus atsirasti tokiam verslui miesto centre, dabar bejėgė, tai panaikinkim savivaldybę jei ji tik renginių organizavimu užsiima palikim tik viešąją įstaigą renginių organizavimui
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS