Jau vasarį – brangesni bilietai | kl.lt

JAU VASARĮ – BRANGESNI BILIETAI

Klaipėdos viešojo transporto bilietų kainos didės dvidešimčia procentų jau nuo vasario. Priemiestinių autobusų bilietai taip pat brangs.

Tarpmiestinių autobusų bilietų kainos pakilo jau nuo sausio. Miesto tarybai bus siūloma svarstyti ir priemiestinių autobusų bilietų brangimą.

Kol kas į bilietų kainą nebuvo įskaičiuotas padidėjęs pridėtinės vertės mokestis, o maršrutų išlaikymas finansuotas ir iš savivaldybės biudžeto.

Klaipėdos autobusų parko bendrovės direktorės Jelizavetos Daugininkienės teigimu, bilietų kainos bus keliamos dėl padidėjusių mokesčių.

Jau šį mėnesį miesto tarybai bus teikiamos tvirtinti naujos kainos, kurios įsigaliotų nuo vasario 1 d.

Panaikinus lengvatinį PVM ir jam nuo 5 proc. išaugus iki 19 proc., keleiviai turės pirkti dvidešimčia procentų brangesnius bilietus.

Anot "Klaipėdos keleivinio transporto" direktoriaus Gintaro Neniškio, vien dėl padidėjusio PVM bendrovei susidaro 6 mln. litų nuostolis.

Bendrovė praras sausio mėnesio pajamas bei dalį pajamų iš mėnesinių bilietų – vasario mėnesio bilietai jau nuo sausio 15 d. pardavinėjami senomis kainomis.

Anot G.Neniškio, tai nėra vienintelis kylantis mokestis, tačiau bendrovė kitas sąnaudas bandys padengti pati.

"Sunkūs bus metai net pakėlus tarifus. Neatliksime jokių stambių investicijų, nebus jokios maršrutų plėtros. Gali būti ir taip, kad mums teks mažinti paslaugų skaičių, kai kuriuose maršrutuose autobusai gali dirbti ir trumpiau", – aiškino G.Neniškis.

Klaipėdos miesto tarybos posėdis vyks sausio 29 d.


Klaipėdos autobusų parko siūlomas priemiestinių bilietų kainų augimas:

Klaipėda–"Dituvos" sodai – nuo 3 iki 3,50 lito

Klaipėda–Palanga – nuo 4 iki 4,60 lito

Klaipėda–Tolupiai – nuo 2,80 iki 3,20 lito

Klaipėda–Vaiteliai – nuo 4 iki 4,60 lito


"Klaipėdos keleivinio transporto" siūlomas bilietų kainų augimas:

Vienkartiniai bilietai "Lietuvos spaudos" kioskuose – nuo 1,50 iki 1,80 lito

Mėnesinis bilietas – nuo 74 iki 88 litų

Metinis bilietas – nuo 744 iki 924 litų

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Neniškiui

O elektroninio bilieto sistemą "diegsite" toliau: kabinsite kai kuriose stotelėse švieslentes ir garsiakalbius (kurie gal kelias dienas ir veiks, tačiau prasidės "gedimai", o greičiausiai jie bus nuniokoti). Vėl mesite pinigus jų remontui, autobusuose pritvirtinsite dar po kokį neveikiantį "plastmasės gabalą" Labai norėčiau (manau ir daugelis kitų skaitytojų) sužinoti kiek į šį "PROJEKTĄ" sukišta milijonų ir kiek dar planuojama "pravaryti" pinigų per šį "projektą"? Kiek teko girdėti sumos skaičiuojamos dešimtimis milijonų... Liūdna klausytis verkšlenimų, kada vykdomi tokie "projektai". PS kaip vienas žinomas veikėjas yra pasakęs: "...o kas gali paneigti"

LT

Sprendimo dar nėra (nes posėdis tik sausio 29 d.), o jau sako, kad bilietai nuo vasario brangesni. Įdomiai čia.

As

Pries savaite dukra parvaziavo is vilniaus ,tai jai bilietas kainavo 60litu.Siandien isvaziavo is Klaipedos i Vilniu sumokejusi uz bilieta jau 68litus,tai kaip cia suprasti,ka?Vieni plesikai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS