Jaunimas patenkintas Klaipėda? | kl.lt

JAUNIMAS PATENKINTAS KLAIPĖDA?

Klaipėdoje viešėję Jaunimo reikalų departamento atstovai miestui priekaištų neturėjo. Savivaldybė suka galvą, kaip susigrąžinti emigravusius jaunuolius.

"Šiuo metu departamentas vizituoja visose 60 savivaldybių ir susitinka su jaunimo reikalų koordinatoriais, atvirų jaunimo erdvių, apskritojo stalo ir savivaldybės administracijos atstovais, kurie formuoja ir įgyvendina jaunimo politiką mieste", – aiškino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova.

Pašnekovės žodžiais, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovų lūpomis nuskambėjo tik teigiami žodžiai. Esą Klaipėda – pavyzdys kitiems miestams jaunimo politikos srityje.

"Džiaugiamės neišgirdę kritikos. Tiek veiklos, tiek mūsų atliekami darbai viršija paties Jaunimo reikalų departamento formuojamus lūkesčius ir uždavinius", – pažymėjo E.Mantulova.

Viena pagrindinių departamento veiklų – apklausos, kuriomis siekiama išsiaiškinti jaunų žmonių poreikius ir palyginti, kokie jie yra skirtingose šalies savivaldybėse.

Tačiau Klaipėdos savivaldybė parengė savo studiją apie jaunimo poreikius.

"Tos anketos su galybe klausimų yra gremėzdiškos, o visi puikiai žinome, koks nekantrus yra šiuolaikinis jaunimas. Todėl savivaldybė pati atliko išsamią studiją, norėdama sužinoti daugiau – kokie yra tikrieji jaunuolių poreikiai, ko trūksta, kad jie neišvažiuotų arba išvažiavę norėtų čia sugrįžti. Galiausiai, ko reikia viešosiose erdvėse. Pristatėme studiją departamento atstovams, kurie buvo nustebinti mūsų iniciatyvumo", – sakė administracijos direktoriaus pavaduotoja.

Uostamiesčiui minėtais klausimais atstovauja Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos jaunimo reikalų koordinatorė Jurgita Činauskaitė-Cetiner, kuri, pasak pašnekovės, puikiai tvarkosi su jai patikėtais darbais.

Nors Klaipėdoje jaunimas dar pasigenda daugybės dalykų, stengiamasi koja kojon žengti su naujosios kartos poreikiais.

"Formuojamose viešosiose erdvėse, skveruose, parkuose ieškome inovatyvių sprendimų. Kad jie taptų patrauklūs, atsirastų galimybė prisijungti prie nemokamo interneto, erdvės būtų pritaikytos riedutininkams, dviratininkams ir panašiai", – prioritetus vardijo E.Mantulova.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Tokia realybe

Vakare- zmoniu nerasta.....greitai ubaus peledos....ir kam reikalingos aukstosios mokyklos, jeigu nesimato studentu? ka jie veikia, kur ju jaunatviskas juokas, linksmybes, koncertai ir visa kita studentiska? seniai to ilgimes, taigi gali ir pagaliau uzdaryti siuos svelniai tariant- balaganus ir ruosimas uzsienio darbdaviams vergus.....

Tipiškas klerko požiūris

Padarė apklausas, sumokėjo pinigus (nemažus, negaila, juk ne savo, dar už tai iš pinigų gavėjo kokią nors dovanėlę gavo) už įvairias studijas ir t.t. ir pan. - paistalai, pilstymas iš tuščio į kiaurą, kuris neduos/neduoda jokios naudos (išskyrus tuos, kurie gavo lėšas apklausoms vykdyti ir tuos, kurie tas lėšas skirsto). Ne veltui yra gera praktika: žmogus visą amžių klerko darbo dirbti negali. Jau vien todėl, kad jis daugiau nieko tada šiam gyvenime nemokės dirbti ir nemoka Pažiūrėkite į mūsų klerkus - ar jie šiam gyvenime yra ką nors realaus padarę? Jau geriau sukurtų fondą ir skatintų jaunimo verslą. Tai žymiai realiau jaunam žmogui likti čia, o ne žiūrėti svetur geresnių perspektyvų... Oi liberalai... gaus į skudurus per būsmus rinkimus...

Idomu

Taigi, vėl Klaipėdos valdžia demonstruoja savo aklumą ir džiūgauja kažkokiais pseudo rezultatais ir pseudo nuopelnais. Ar Jūs kada baigsite naudotis sovietiniu mentalitetu??? Mačiau Ąžuolyno gimnazijos apklausas, tai ten pusę jau dabar pasiruošę emigruoti. Apie kokį pasitenkinimą čia pliurpiama? O dar klausimas, Ar ponia Elida Mantulova gali būti ir savivaldybės administarcijos vadovo pavaduotoja ir UAB Tempo Invest direktorė? Čia nėra intersų konflikto??? Manau liberalai čia vėl nepaiso jokių moralės normų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS