Joniškės kapinėse – nelegalus draudimas | kl.lt

JONIŠKĖS KAPINĖSE – NELEGALUS DRAUDIMAS

Uostamiestyje iškyla nelegalių kelio ženklų, nežinomų nei pareigūnams, nei savivaldybės darbuotojams. Vienas tokių atsirado ir prie įvažos į Joniškės kapines.

Uostamiestyje iškyla nelegalių kelio ženklų, nežinomų nei pareigūnams, nei savivaldybės darbuotojams. Vienas tokių atsirado ir prie įvažos į Joniškės kapines.

Gyventojai piktinasi, esą kapinėse savivaliaujama. Ant vartų uždėtas įvažiuoti draudžiantis ženklas,  paaiškėjo, čia kabo neteisėtai.

"Norėjau sužinoti, ar ši kelio ženklų kolekcija prie įvažos į Joniškės kapines atsirado teisėtai, ar tai yra kažkieno savivalė? Kiek žinau, šie ženklai galioja visiems, bet kapinių teritorijoje nuolat būna nemažai automobilių", – pastebėjimą išsakė klaipėdietis Vitalijus Ostrovskis.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus patikino, kad iš tiesų vadinamoji plyta čia atsirado nelegaliai. Kiti ženklai suderinti iš dalies.

"Sutikrinome ženklus su policijos schema. Pasitvirtino gyventojų nuomonė, kad "plytą" ant tvoros kažkas užkabino neteisėtai. Tiesa, draudimas sustoti ar įvažiuoti, išskyrus skiriamuoju ženklu "Neįgalusis" pažymėtas transporto priemones, čia liks. Vis dėlto šalia yra automobilių stovėjimo aikštelė ir pasiekti kapines sunkumų nekyla. "Plyta" artimiausiu metu bus nuimta, nes kapinėse lankosi ir neįgalieji, kuriems turi būti suteiktos lengvesnės sąlygos", – paaiškino R.Mockus.

Šiuo metu automobilių eismą Joniškės kapinėse stebi ir reguliuoja sargas. Taip kur kas efektyviau sudrausminti gyventojus.

Pašnekovas užsiminė, kad veikiausiai bus nuimta ne tik vadinamoji plyta, bet ir prie kelio ženklų esanti papildoma ne darbo dienos lentelė. Pastaroji nurodo, kad kelio ženklas galioja tik šeštadieniais, sekmadieniais, valstybinių švenčių ir Vyriausybės paskelbtomis nedarbo dienomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Audra

Tikrai prižiūrint kapus reikia ir žemių, ir sodinukų nusivežti ar seną žmogų prie artimųjų kapo pavėžėti, bet paskutiniu metu važiuoja visi kas tingi paeiti keletą metrų. Sėdi mašinoje jauni ,stiprūs ir nesiruošia net sustoti prie vartų. Toks jausmas, kad tai nebe kapinės, amžino poilsio vieta, o parkas. Joks sargas prie vartų nebudi ir nežiūri ar visiems būtina su mašina važiuoti į kapų teritoriją. Ant sargo buveinės lango ne pirmi metai kabo nesikeičiantis lapas su užrašu "esu kapinių teritorijoje", o kada grįšiu - neaišku.

gyventojas- Darbo dienom turi būti leidžiama įvažiuoti

Negalima uždrausti visko be pagrindo dėl kvailų užgaidų, kaip dabar daro.... Reikia protingai vadovauti.Darbo dienomis turi būti leidžiama įvažiuoti, nes kapinės didelės, sunku nusitempti pėsčiomis žemių maišą, trašas, sodinukus, įrankius.... ir ne tik vyresniems sunku... Tik būtina uždėti greičio ribojimo ženklą (pvz. 5-10 km/h), kad durniukai nevažinėtų greitai kaip miesto gatvėmis. O uždrausti visiems be išimčių važinėjimasi kapinėse reikia tik švenčių dienomis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS