Jūroje ties Palanga maudytis saugu – vandens kokybė atitinka higienos normas | kl.lt

JŪROJE TIES PALANGA MAUDYTIS SAUGU – VANDENS KOKYBĖ ATITINKA HIGIENOS NORMAS

  • 1

Maudytis Baltijos jūroje ties Palanga yra saugu, vandens kokybė atitinka visus higienos normų reikalavimus – konstatavo Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos Klaipėdos skyriaus specialistai.

Palangos miesto maudyklų vandens kokybės stebėsena pagal Lietuvos higienos normoje „Paplūdimiai ir jų maudyklų vandens kokybė“ nustatytus reikalavimus vykdoma kiekvienais metais. Vasaros sezono metu kurorto paplūdimiuose periodiškai kas 2 savaites yra atliekami mikrobiologiniai ir cheminiai vandens tyrimai.

Paskutinis tyrimas atliktas rugpjūčio 2 d. Šių tyrimų duomenimis, Palangos miesto maudyklų vandens kokybės mikrobiologiniai ir fizikiniai–cheminiai tyrimai neviršijo Lietuvos higienos normoje reglamentuotų vandens kokybės reikalavimų. Nuolaužų, plūduriuojančių medžiagų, dervų likučių, stiklo, plastiko, gumos ir kitų atliekų vandens paėmimo vietose nenustatyta.

Mikrobiologinius ir cheminius-fizikinius vandens tyrimus Palangos miesto savivaldybė organizuoja prasidedant maudymosi sezonui ir visą vasarą. Vandens kokybė reguliariai tiriama Palangos bendrajame paplūdimyje, paplūdimyje ties Birutės parku, moterų paplūdimiuose Palangoje ir Šventojoje, taip pat – ties Rąžės upės žiotimis.

Taip pat kartą per mėnesį yra atliekami yra atliekami paplūdimių parazitologiniai smėlio tyrimai (dėl helmintų ir jų kiaušinėlių), kurių paplūdimiuose neaptikta. Pagal Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos Klaipėdos skyriaus atliktus parazitologinius ir mikrobiologinius tyrimus, visų tirtų Palangos miesto savivaldybės paplūdimių smėlio kokybė atitiko higienos normos reikalavimus. Smėlyje nebuvo aptikta helmintų (kirminų kiaušinėlių ir lervų) bei salmonelių. Palangos paplūdimių smėlis yra valomas kasdien – valymo darbus atlieka UAB „Palangos komunalinis ūkis“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Ir KIEK toks 'verdiktas' kainavo?.. :/

SUSIJUSIOS NAUJIENOS