Jūros šventė šiemet – be streso | kl.lt

JŪROS ŠVENTĖ ŠIEMET – BE STRESO

Uostamiestyje pradedama ruoštis Jūros šventei. Jau paaiškėjo, kas taps šventės organizatoriais ir koks preliminariai bus renginio biudžetas. Atskleidžiama, kad šiemet organizatoriai kvies į Jūros šventę "be streso".

Išrinko rengėjus

Nors didysis metų renginys – Jūros šventė dar toli, jau finišavo konkursas šventės organizatoriui parinkti.

Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjo Narūno Lendraičio teigimu, sulaukta vienintelio pasiūlymo iš viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės", kuri ir yra tradicinė Jūros šventės rengėja.

"Jau įvyko ir ekspertų komisijos posėdis. Paraiška atitinka konkurso reikalavimus. Dabar tvarkomi formalumai ir bus pasirašoma sutartis", – dėstė N.Lendraitis.

Pateisina lūkesčius

Pašnekovo teigimu, galimybė organizuoti Jūros šventę domina ir kitus pramogų srities atstovus, tačiau konkurso reikalavimai įkandami ne visiems, nes reikalaujama ne tik patirties rengiant panašius renginius, bet ir turėti 20 proc. numatomo šventės biudžeto.

Likusius 80 proc. skiria miestas.

"Yra šiek tiek būtent šiai šventei iš biudžeto skiriamų pinigų, tačiau pagrindą sudaro už prekybą leidimais sugeneruoti ištekliai", – paaiškino N.Lendraitis.

Pastebima, kad jau ne vienus metus šventę rengianti įstaiga pateisina lūkesčius – keičiasi šventės veidas, ji tobulėja, atsigręžiama į jūrinę kultūrą, randasi naujų meninių sprendimų.

Tai, kad šventė patenka į renginių, kuriuos verta aplankyti, topus, daug ką sako.

"Tai, kad šventė patenka į renginių, kuriuos verta aplankyti, topus, daug ką sako", – pabrėžė pašnekovas.

Numatė biudžetą

Konkursui pateiktoje šventės programoje nurodoma, kad renginio biudžetas šiemet preliminariai viršys 400 tūkst. eurų.

Iš miesto kišenės numatoma skirti 196,9 tūkst. eurų. Prognozuojama, kad rėmėjai atseikės dar per 134 tūkst. eurų, kiek daugiau nei 14 tūkst. eurų bus prašoma Kultūros ministerijos, pačios įstaigos komercinės lėšos sieks beveik 29 tūkst. eurų.

"Toks biudžetas buvo programoje deklaruotas. Kai šventės organizatoriai sužinos, kiek gauna iš mūsų, atitinkamai turės peržiūrėti biudžetą, jį patikslinti ir galbūt ieškoti papildomų rėmėjų, o gal ko nors atsisakyti", – pastebėjo N.Lendraitis.

Sutaps su regata

Pašnekovo teigimu, išskirtinių permainų šventėje nenumatoma. Renginys aprėps panašią teritoriją, kaip ir kasmet, tradiciškai ketinama pažerti įvairių meninių iniciatyvų.

N.Lendraitis pabrėžė, jog išskirtinis šiųmetės šventės bruožas – ji sutaps su Didžiųjų burlaivių regata.

Neabejojama, kad tai bus dar vienas didelis papildomas iššūkis tai pačiai organizacijai, kuri turės susitvarkyti ir su burlaivių regata, ir su švente.

"Ko gero, tai ryškiausiai ir nuspalvins šiųmetę Jūros šventę", – pastebėjo N.Lendraitis.

Pernai Jūros šventės metu į atostogas Rivjeroje pakvietę šventės organizatoriai sieks, kad renginio lankytojai ne tik mėgautųsi kokybiška šventės programa bei džiaugtųsi gyvenimu, bet svarbiausia – gyventų be streso.

"Toks yra šventės šūkis. 2017 m. Jūros šventės tema – "Be streso", – apibendrino Kultūros skyriaus vedėjas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Jonas Lietuvis

Šventė būna su džiaugsmu ar iš džiaugsmo. O pavadinimo kūrėjams linkiu apseiti be trydos- t.y.per šventę ar po- nepratrysti.

Vilma

Pavadinimas toks, kad visi nusiteiktu ramiai pries kosmines kainas per Juros svente

Kultūra

Kultūros sostinę pamiršo, viskas po senovei laaaaabai daug girtų žmonių, kurie kaip visada daro ką nori, daug kultūros nusimato ;) sėkmės !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS