Jūros šventės stilių kurs garsi dizainerė | kl.lt

JŪROS ŠVENTĖS STILIŲ KURS GARSI DIZAINERĖ

  • 6

Populiariausias renginys Lietuvoje paskutinį liepos savaitgalį į Klaipėdą kvies atnaujintu stiliumi. Jį 59-ajai Jūros šventei kurs dizainerė Julija Janus. Renginio organizatorių teigimu, Jūros šventės ir „Julia Janus“ ženklų duetas pristatys netikėtą Jūros šventės ir Klaipėdos interpretaciją, atspindinčią abiejų ženklų filosofiją – „skirta visiems“.

Jau kelerius metus itin aktyviai keičiantys Jūros šventės įvaizdį renginio organizatoriai nenustoja eksperimentuoti ir ieškoti naujų idėjų bei iššūkių.

„Dvejus metus dirbome su itin stipria klaipėdiečių kūrėjų komanda, kurios žvilgsnis, šventės pajautimas ne tik mums, bet ir renginio lankytojams be galo tiko ir patiko. Tačiau norisi nesustoti, išbandyti įvairias galimybes, pažvelgti į Klaipėdą, o tuo pat metu ir į Jūros šventę, kiek kitu kampu. O tai įmanoma tik eksperimentuojant ir bendradarbiaujant su kuo įvairesniais kūrėjais. Jūros šventė - vienas seniausių renginių Lietuvoje, išsaugojęs pagarbą jūrinėms tradicijoms, nesivaikantis pigaus modernumo. J. Janus kūryba ir ženklo filosofija - artima ir priimtina mūsų kūrybinėms nuostatoms, supratimui apie „lėtąją madą“.  Tikiu, jog nediskriminacinės mados ir šventės, kuri skirta visiems duetas - bus artimas ir mėgiamas“, – sakė „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys.

Šių metų Jūros šventės įvaizdžio ir stiliaus kūrėja, žinoma dizainerė – J. Janus, šventę pristato kaip drąsų Klaipėdos tapatumo elementą, o patį kvietimą teigia priėmusi kaip savo darbo įvertinimą.

„Šventės organizatorių kvietimas prisidėti prie Jūros šventės stiliaus kūrimo buvo ir netikėtas ir kartu labai malonus - manau, tai pelnytas mano kūrybos įvertinimas. Nuolat kuriu su baltiška simbolika ir gamta susijusius kūrinius - tai rūbai, juvelyrika, indai. Šiais metais išleidau 3 „Julia Janus“ marškinėlius vyrams ir moterims susijusius su šiuolaikiniais didžiausių Lietuvos miestų veidais. Klaipėda, Kaunas ir Vilnius - ši serija itin sėkminga. Todėl kai šventės organizatoriai kreipėsi į mane - priėmiau tai kaip savaime suprantamą įvertinimą ir kartu labai apsidžiaugiau, nes tokie bendri projektai padeda man augti ir tobulėti, atveria galimybes  sukurti naujus, netikėtus kūrinius“, – sakė Jūros šventės stiliaus autorė, dizainerė J. Janus.

Anot organizatorių, vienas svarbiausių sau keliamų iššūkių ir tikslų – formuoti pozityvų šventės įvaizdį ne tik Klaipėdoje, bet ir visoje Lietuvoje, todėl žvilgsnis „iš šalies“ – vertinga paskata augti ir tobulėti.

„Daugybė vilniečių kiekvieną vasarą važiuoja į Klaipėdą tam, kad sudalyvautų Jūros šventėje. Ji tarsi žymi patį gražiausią laiką Lietuvoje ir simbolizuoja atostogas prie jūros. Man Jūros šventė – renginys, kuris turi šaunią aurą ir kuris visada primena apie Klaipėdą – Lietuvos jūros vartus“, – sakė J. Janus.

J. Janus teigimu, šį kartą Jūros šventė bus dar įdomesnė, įvairesnė, stebins savo pozityvia energija ir inovatyvumu. „Ji tikrąja to žodžio prasme nuneš jums stogą. Labai jos laukiu“, – sakė J. Janus.

Naujas šventės stilius bus pristatytas birželio pradžioje, kai www.jurossvente.lt internetinę parduotuvę papildys nauji, išskirtiniai, riboto tiražo šventės suvenyrai ir atributai su jungtiniu Jūros šventės ir „Julia Janus“ ženklu. Jūros šventė šiemet – liepos 26-29 dienomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Jau dvi

vasaras per jūros šventę pastebiu gerą tendenciją-tarp prekiautojų vis daugiau atsiranda gerų rūbų, išradingos ir apgalvotos bižuterijos.Jaunutės mergikės ar draugiškos ponios stebina savo darbais, tinkančiais ne tik liesom, jaunom ,,zylėm", bet ir vidutinio sluoksnio nemenkoms ponioms:), tetulėms ar bobutėms.(Kurioms tikrai reikia žmoniškiau rengtis..Užkniso labdarynai ir Akropolio gatvės stiliaus vienkartiniai skudurai.)Štai kur dizainerės.Nei reklamos nereikia.///Jau seniai taupau ir laukiu suspaudus jewrus kada galėsiu lėkt į jūros mugę apsipirkt.Nors ką gali žinoti..gali šį kart ir neatvažiuot..:(

Anonimas

garsi,nes garsiai kalba/////???Gal kokia spalvota ar prakaituota?Gal smirdinti/"?O gal tiesiog viešai žinoma/?

Ašara,

tikekimes, tai paskutine Klaipeda engianciu liberalu beprotybe, nevertinti savu dizaineriu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS