Jūrų kadetų mokykla – vis dar svajose | kl.lt

JŪRŲ KADETŲ MOKYKLA – VIS DAR SVAJOSE

Planuojamas Jūrų kadetų mokyklos steigimas sulaukė didelio palaikymo. Už tai pasisako ir mokslininkai, ir jūrininkai, ir švietimo sistemos, ir miesto valdžios, ir Krašto apsaugos ministerijos atstovai. Pabrėžta, kad reikia ne ginčytis dėl vietos, kur steigti įstaigą, o imtis veiksmų.

Uostamiesčio savivaldybėje vyko diskusija dėl Klaipėdos jūrų kadetų mokyklos įkūrimo, vizijos,  galimybių ir perspektyvų. Susirinko pilna salė šią idėją palaikančių žmonių, įvairių organizacijų atstovų.

Konferencijos metu teigta, kad Lietuva yra išsėmusi visus resursus, kurie reikalingi jūrai, jūrų karybai. Akcentuota, kad tradicijos prarastos prieš kelis šimtus metų.

Teigta, kad papildyti rezervą specialistų, reikalingų jūrų pajėgoms, jūreivystės aukštosioms mokykloms, – galėtų būtent jūrų kadetai.

Šioje mokykloje mokytųsi vaikai nuo 12 metų. Jie susipažintų su jūra, jos aplinka.

Diskusijos metu pabrėžta, kad reikia imtis veiksmų dėl Jūrų kadetų mokyklos įsteigimo. Taip pat atmesti nesutarimus dėl vietos, kur ją steigti – Klaipėdoje, Rusnėje ar Juodkrantėje, o suvienyti pajėgas.

Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas tvirtino, kad privalumų turi visos paminėtos vietos.

Rusnėje vasarą kadetams yra puikios sąlygos susipažinti su gamta, buriavimo sezonu būtų galima mokytis Juodkrantėje, Klaipėdoje yra ir tam reikalingi ir žmogiškieji, ir intelektualiniai resursai.

"Esame pasirengę tiek materialiai, tiek ideologiškai prisidėti prie Jūrų kadetų mokyklos steigimo, nors ugdymas yra pirmaeilis valstybės uždavinys. Reikia priimti sprendimus, o ne laukti kažko", – pabrėžė vicemeras.

A.Šulco teigimu, Jūrų kadetų mokyklos steigimas sulaukė didelio palaikymo. Šiai idėjai pritaria ir Krašto apsaugos ministerija.

"Reikia tik Švietimo ir mokslo ministerijos sprendimo", – teigė vicemeras.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tik ne libai

Antrą dešimtmetį vizijos, diskusijos...Ir tik ne ponui Šulcui apie kadetus, jų rengimą spręsti! Liberalaus atstovai ir pilstytojai iš tuščio į kiaurą mokyklai steigti nereikalingi. Kalbama apie sportą, patriotizmą, tarnystę Tėvynei, statutinių jūros pareigūnų ruošimą. Kur garbūs jūrininkai, kur žinomiausias kapitonas, diplomatas Vaclovas Stankievičius, jo kolega Sigitas Šileris, kiti daug prisidėję kad Juodkrantėje tokia mokykla veikė?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS