Jūrų uosto vadovas: A. Vaitkus: verslininkai pinigus pervedė partijai man nežinant | kl.lt

JŪRŲ UOSTO VADOVAS: A. VAITKUS: VERSLININKAI PINIGUS PERVEDĖ PARTIJAI MAN NEŽINANT

  • 62

Uosto verslininkai „valstiečių“ rinkimų kampanijai paaukojo po maždaug 8,8 tūkst. eurų, uosto vadovas Arvydas Vaitkus LRT laidoje sakė, kad nieko apie tai nežinojęs.

LRT sausį skelbė, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) rinkiminei kampanijai 44 tūkst. eurų paaukojo tarpusavyje verslo santykiais susiję asmenys, užsiimantys baltarusiškų trąšų krova bei pervežimu ir veikiantys Klaipėdos uoste. Tyrime pažymėta, kad Klaipėdos uoste dirbančių verslo įmonių vadovai rėmė ne partiją, o „Klaipėdos komandą“.

„Jie tą veiksmą padarė man nežinant, verslininkai pervedė ne man asmeniškai, ne į mano sąskaitą, o į partijos sąskaitą“, – LRT laidoje „Dienos temoje“ penktadienį kalbėjo A. Vaitkus. Jis pripažino ir pats partijai pervedęs pinigų.

Laidos metu A. Vaitus LRT nuolat kaltino melu.

LRT skelbė, kad su „valstiečių“ sąrašu į Klaipėdos merus kandidatuojantį valstybinio jūrų uosto vadovą A. Vaitkų parėmusius verslininkus ne kartą lydėjo sėkmė, skelbia LRT.

LRT nurodo, kad sąlygos buvo gerinamos ir kitoms uosto bendrovėms, tačiau A. Vaitkaus rinkimų kampaniją parėmę verslininkai sulaukdavo dvigubos naudos. Pavyzdžiui, kol uostas už savas lėšas gerino su Baltarusija dirbančio verslininko Igorio Udovickio naudojamas krantines, kita jo bendrovė laimėjo šių darbų konkursą.

Pasak portalo, I. Udovickio ir Baltarusijos „Belaruskali“ valdomas Birių krovinių terminalas plėtėsi valstybiniame uoste net nedalyvaudamas uosto žemės nuomos konkursuose, taip pat buvo rekonstruotos bendrovės krantinės, pagerinta prie jų esanti infrastruktūra, pavyzdžiui, geležinkelio keliai. O kita I. Udovickio kontroliuojama bendrovė „Gargždų geležinkelis“ laimėdavo uosto direkcijos skelbtus geležinkelių tiesimo ir remonto konkursus.

Vienos tokių sutarčių vertė – 1,27 mln. eurų. O be jos, „Gargždų geležinkelis“ yra laimėjęs uosto direkcijos skelbtų konkursų dar už 1,59 mln. eurų.

I. Udovickis teigia, kad „Gargždų geležinkeliai“ yra nuolatinis uosto direkcijos partneris jau daugiau kaip 10 metų, reguliariai vykdantis infrastruktūros rekonstrukcijos darbus.

LRT nurodo, kad iš pradžių ketinęs pakomentuoti situaciją A. Vaitkus, gavęs klausimus, kalbėtis atsisakė, nes klausimai, jo žodžiais, tendencingi, o uostas jam vadovaujant dirba labai gerai.

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis sako, kad į pirkimus nėra įsigilinęs, todėl vertinti situacijos neskuba.

BNS primena, kad šiuo metu Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos (KVJUD) vadovas A. Vaitkus iki kovo 1-osios dienos yra išėjęs atostogų. Tiesioginiai merų ir savivaldybių tarybų rinkimai vyks kovo 3 dieną.

Nuo dalies sprendimų A. Vaitkų nušalino susisiekimo ministras R. Masiulis, atsižvelgęs į paties A. Vaitkaus prašymą.

Apie tai, kad dalyvaus Klaipėdos mero rinkimuose, palaikomas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, A. Vaitkus pranešė pernai gruodžio pabaigoje.

Uosto direkcija po to tyrimo išplatino pranešimą, kuriame teigė, kad „visi investiciniai projektai Klaipėdos uoste yra įgyvendinami skaidriai ir vadovaujantis griežtais, ekonominę grąžą užtikrinančiais reikalavimais“. Uosto direkcija taip pat nurodė, kad, būdama valstybės įmonė, griežtai atsiriboja nuo bet kokių politinių interpretacijų.

Rašyti komentarą
Komentarai (62)

to<< Gintaras

šis laikraštis šališkas ir ištisai puslapyje nulėpausio Grubliausko nuotrauka. Šlykštu.

Gintaras

Laba diena, prašau paskelbti nuorodą, kur rinkėjai galėtų susipažinti su ekonomine jūsų komiteto programa Klaipėdai. Jeigu paskelbtumėte ir kitų sričių programas, idėjas, pažadus ir įsipareigojimus rinkėjams bei miestui - švietimas, sveikata, gamtosauga, kultūra, urbanistika ir kt. - taip pat būsiu dėkingas. Rašiau į jūsų paskyrą FB - nereaguojate, tai gal čia pastebėsit?

slykstu'kui

bukagalvi išmok mintis reikšti be užgauliojimų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS