Kalėdinė mugė grįžta į Klaipėdą | kl.lt

KALĖDINĖ MUGĖ GRĮŽTA Į KLAIPĖDĄ

  • 5

Gruodžio 16-23 d. Klaipėdoje veiks kalėdinė mugė „Memelio Kalėdos“, kuri net aštuonias dienas kvies klaipėdiečius bei miesto svečius apsilankyti prie Klaipėdos arenos įrengtame šildomame paviljone, kuriame įsikurs daugiau nei 100 prekybininkų.

Kurį laiką be didesnės Kalėdinės mugės buvę uostamiesčio gyventojai šiemet ir vėl galės išsirinkti dovanas artimiesiems, pasirūpinti šventiniais aksesuarais ir gardumynais švenčių stalui.

Mintis atgaivinti kalėdinės mugės tradiciją gimė patiems prekybininkams, kurie ilgą laiką stebėjosi, kodėl Klaipėdoje nebevyksta tokio tipo mugės. Pasak mugės organizatorės Ritos Budginienės, pagrindinis tikslas – atgaivinti Klaipėdos miesto kalėdinių mugių tradiciją, atsižvelgiant tiek į lankytojų, tiek į prekybininkų poreikius.

„Mums buvo svarbu surinkti profesionalų komandą, kuri turėtų patirties tiek prekyboje mugėse, tiek mugių ar parodų organizavime. Džiaugiuosi, kad pavyko tai įgyvendinti ir galėsime savo miesto gyventojams sukurti kalėdinę nuotaiką. Daugelis esame girdėję ar net aplankę kalėdines muges kituose Europos didmiesčiuose, žavimės jų išskirtinėmis tradicijomis, todėl mažais žingsneliais sieksime sukurti jas ir Lietuvoje “, – mintimis dalijosi R. Budginienė.

Mugės metu lankytojai galės įsigyti amatininkų bei tautodailininkų dirbinių, kulinarinio paveldo gaminių, knygų, papuošalų, suvenyrų, tekstilės gaminių ir kitų prekių. Be aktyvios prekybos svečių lauks ir Kalėdų senelio biuras. Čia mažieji renginio svečiai įsitrauks į stebuklingų žaidimų sūkurį, veiks ir Kalėdų senelio paštas. Scenoje vyks muzikiniai pasirodymai, madų šou, demonstruojamas rankų darbo saldainių gamybos procesas. Vos priartėjus prie renginio vietos, svečius pasitiks šviežios kavos bei karšto vyno aromatai.

Mugė įsikurs strategiškai patogioje vietoje – šalia Klaipėdos arenos. Judriausioje miesto dalyje įrengtame 1600 kv. metrų paviljone bus įrengtas specialus apšvietimas, patalpa bus šildoma.

„Norėjome, kad tiek mugės dalyviai, tiek lankytojai jaustųsi patogiai, nesušaltų, o taip pat norėjome sukurti bendrumo bei jaukumo jausmą. Svarbu, kad lankytojai galėtų ne tik apžiūrėti visų dalyvių gaminius vienoje erdvėje, bet ir susipažinti su jais, išgirsti su meile gaminto dirbinio istoriją. Siekiame, kad lankytojai ne tik apsipirktų, bet ir jaukiai praleistų laiką su šeima. Ypatingai svarbu, kad šalia paviljono yra didelė stovėjimo aikštelė, kurioje bus galima lengvai pasistatyti automobilius“, – teigė organizatoriai.

GALERIJA

  • Kalėdinė mugė grįžta į Klaipėdą
  • Kalėdinė mugė grįžta į Klaipėdą
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Giedrė

Linai, man rodos jei jau ir prisiruoštumėt atvažiuoti į senamiestį, tai neradęs vietos automobiliui, pirmu taikymu pats į Akropolį išmautumėt :)

Aušrinė

Teko būti Estijoje Taline, senamiestyje mugėje, aplinka šventinė, viskas gražu, bet žmonių beveik nėra. Tai labai abejoju ar ateitumėte į tą senamiestį. ..

Linas

Durniai. Visam pasauly tokios mugės vyksta senamiesčiuose, kur tvyro šventinė nuotaika, muzika, šokiai, eglutės. O čia sukiš į palapinę ir smirdės visi sulindę. Eilinis turgus po stogų. ir koks dalbajobas tai sugalvoja?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS