Kaliningrado uostą darys konkurencingesnį Klaipėdai | kl.lt

KALININGRADO UOSTĄ DARYS KONKURENCINGESNĮ KLAIPĖDAI

Rusijos Kaliningrado srities uostai vis labiau siekia įsitraukti į konkurencinę kovą su Klaipėdos uostu.

Matyt tokiu būdu, kalbant apie konkurenciją su Klaipėdos uostu, Maskvoje yra lengviau gauti pinigų.

Atvirai ir ne kartą buvo užsiminta, kad pradėtas statyti Pionersko keleivinių ir kruizinių laivų terminalas sieks nutraukti kruizinių laivų kiekį nuo Klaipėdos.

Dabar jau kalbama apie naujas Kaliningrado uosto galimybes. Kaliningradas siekia gauti 17 milijardų rublių (240 mln. eurų) uosto kanalui valyti.

Į šį uostą veda apie 50 kilometrų ilgio kanalas. Jo vidutinis gylis yra 8 metrai. Nuo Baltijsko iki Svetlovo gylis – 10,5 metrų. Šia atkarpa gali plaukti laivai iki 9,6 metrų grimzlės, o iki Kaliningrado vos su 7 metrų grimzle. Dauguma laivų į Kaliningradą plaukia tik pusiau pakrauti, ne daugiau kaip iki 30 tūkst. tonų.

Kanale įrengta net 11 dambų. Jos statytos daugiau nei prieš šimtą metų, dar tais laikais, kai Karaliaučiaus krašte gyveno tikrieji to krašto šeimininkai – Rytprūsių gyventojai. 

Kaliningrado uostininkai tikina, kad kanalas itin prastos būklės.

Dėl nepalankių oro sąlygų jame per kelias valandas gylis gali sumažėti iki 4 metrų ir uostas būtų užblokuotas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Pff

Ir kur tie kroviniai važiuos iš kaliningrado? Į Lenkiją? Tai jiems nereikia, jie gdanską turi. Į baltarusiją ir tolyn? Tai vistiek pro mus teks važiuoti, tai pažiūrėsiu kas čia norės ant papildomo pasienio patikros posto dvi tris paras stovėti.

pUTLER.YNO FANTAZIJOS

50 km užšalantis kanalas, bardakas ir nevalyvumas, pilstymas iš tuščio į kiaurą, valtybės investicijų totalinis vogimas - jau daug metų šito jie nesako savo laiks nuo laiko išstenamose pasakėlėse apie tai, kaip jie išstums Baltijos uostus iš rinkos.Putleris nustūmė rusijos mentalitetą dar anapus "Spalio revoliucijos"; sunku įsivaizduoti, kada jie įsilies į Žmoniją kaip jos patikima, gerbiama dalis....

Klaipėdos meras

Irgi visais budais padeda kaliningradui. Ir visais budais stabdo Klaipėdos uosto progresą ir plėtrą! Sava budka merui svarbesnė!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS