Keičiami žibintų stulpai | kl.lt

KEIČIAMI ŽIBINTŲ STULPAI

Uostamiesčio centrinės gatvės netrukus pasipuoš moderniais apšvietimo stulpais. Apšvietimų lempų atramos bus paženklintos specialiai pagamintu Klaipėdos miesto herbu.

Vakar įmonės "Gatvių apšvietimas" darbininkai išmontavo pirmąją atramą, kuri stovėjo Liepų gatvės pabaigoje. Įveikę sovietiniais laikais įtaisytą apšvietimo stulpą, darbuotojai turėjo pusantro metro gylyje sumontuoti tvirtesnį pamatą naujajai atramai.

"Pernai miesto tarybos sprendimu mūsų bendrovės įstatinis kapitalas buvo padidintas beveik puse milijono erų. Taryba nusprendė, kad lėšos bus panaudotos dekoratyviniams žibintams istorinėje miesto dalyje įrengti. Iš viso nuspręsta pakeisti 124 dekoratyvinius žibintus", – aiškino įmonės "Gatvių apšvietimas" direktorius Dangeras Aleksandrovas.

Iki Jūros šventės renginių skubama pakeisti visas Liepų ir Naujojo Sodo gatvių žibintų atramas.

"Liepų gatvėje pakeisime 47 žibintus, o Naujojo Sodo gatvėje – 22", – skaičiavo D.Aleksandrovas.

Vėliau bus keičiamos žibintų atramos Vytauto gatvėje, čia jų atsiras 13.

J.Zauerveino gatvėje bus sumontuota 11 naujų stovų, o Šaulių gatvėje stovės 31 naujas žibintas.

"Džiaugiuosi gražėjančiu miestu ir įmonės "Gatvių apšvietimas" darbu. Atlikus visas procedūras, Klaipėdoje bus ne tik šviesiau, bet ir kardinaliai pasikeis šios gatvės veidas. Be to, šie darbai tik pradžia – pamažu taip bus keičiama ir daugiau apšvietimo stulpų", – tikino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Įmonės "Gatvių apšvietimas" direktorius D.Aleksandrovas aiškino, jog dalis žibintų bus vienos dalies, kiti – dviragiai.

"Priklausys nuo apšvietimo lempų skaičiaus. Bus sumontuotos naujesnės kartos lempos, todėl mieste tikrai bus šviesiau, jos skleis ryškesnę šviesą", – patikino D.Aleksandrovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Marijus

Kvepia liberalų neviltimi...

Anonimas

eu pinigus i stulpus ....afiget buvo strinkeles buvo suliukai durniai ir tiek NEMO_NEZINO ar nenori zinoti kur ir kaip reik DARYTI !!!!!!!!!! tuoj VERKS EU pinigu nebeduos .jug GYVENIMAS lietuvoje PAGEREJO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pagerejo gal tik DVARE...bet kentesim VISI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Smagu

ar ne juokinga,gerb.S.Budinai, fotografuotis prie elektros stulpo? Nejaugi visi darbai padaryti ?Jei taip,tai gal paimsite dalgį į rankas ir nušienausite UAB,,Vites valdos" prižiūrimuose daugiabučių gyvenamųjų namų kiemuose žolę,nes jau gyvename kaip džiunglėse, mokestį už kiemų priežiūrą tai mokame.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS