Kelią Smiltynėje rekonstruos rudenį | kl.lt

KELIĄ SMILTYNĖJE REKONSTRUOS RUDENĮ

Pasibaigus vasarai, bus pradėtas rekonstruoti Smiltynėje į Naująją perkėlą vedantis kelias. Po rekonstrukcijos jis taps platesnis ir, kaip žadama, saugesnis. Bus sumontuoti ir modernūs įrenginiai.

Beveik visas nuo kelio Smiltynė–Nida iki Naujosios perkėlos vedantis kelias yra valstybinės reikšmės. Tad jo rekonstrukcija rūpinsis Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Šios direkcijos Tarptautinių ryšių ir komunikacijos skyriaus konsultantas Evaldas Tamariūnas teigė, kad jau pradėtos viešojo pirkimo procedūros.

Netrukus bus paskelbtas konkursas, kurio metu bus išrinkta, kas vykdys darbus.

"Vasaros sezono metu šio kelio remontas negalimas, todėl darbus planuojama pradėti rudenį. Jie turėtų būti užbaigti kitų metų pavasarį, iki sezono pradžios", – komentavo konsultantas.

Remontuoti numatytas ruožas siekia apie 1,5 kilometro. Į jį patenka ir Klaipėdos savivaldybei priklausanti automobilių stovėjimo aikštelė.

Dėl to savivaldybė su Lietuvos automobilių kelių direkcija pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

Po rekonstrukcijos kelias, vedantis į Naująją perkėlą, visiškai pasikeis. Vietoje, kur jis kertasi su keliu Smiltynė–Nida, numatyta įrengti žiedinę sankryžą.

Visą kelią planuojama platinti iki trijų juostų – viena bus skirta išvažiuoti iš kelto, antra – visada laisva, trečioje stovės bendra automobilių eilė, laukianti persikelti į Klaipėdą. Bus įrengti ir nauji kelio ženklai.

Klaipėdos savivaldybės dalyje, kuri yra arčiausiai perkėlos, numatyta įrengti penkias automobilių laukimo juostas. Trys bus bendros. Skaičiuojama, kad jose tilps 43 automobiliai.

Dvi juostos bus skirtos mašinoms, kurių vairuotojai turi leidimus, ir specialiosios paskirties transportui. Jose tilps 26 automobiliai.

Numatyta įrengti ir atskirą juostą, kuri bus skirta apsisukimui atgal į kelią Smiltynė–Nida. Taip pat atsiras kasa, kelio užkardai eismo kontrolei su automobilių valstybinių numerių atpažinimo funkcija.

Transporto srautai kelto link bus reguliuojami šviesoforo signalais atskiroms eilėms. Bus įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai.

Projekto vertė bus aiški tik pasibaigus viešojo pirkimo procedūroms.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

pagalvokit apie kitus žmones

Ar ne laikas naikinti juostas su leidimais? Gyventojai jau turi privelegiją keltis nemokamai tai prašyčiau stokit į bendrą eilę kaip visi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS