Keliuose į pliažus – spūstys | kl.lt

KELIUOSE Į PLIAŽUS – SPŪSTYS

Pajūrį aplankius ilgai lauktiems šiltiems orams, paplūdimius šturmavo vasarotojai. Vakare visiems patraukus namo, susidarė transporto spūstis. Ilgos automobilių eilės driekėsi ne tik Pamario, bet ir Audros, P.Lideikio gatvėse.

Užsikimšo ir P.Lideikio gatvė

Uostamiesčio žemyninės dalies paplūdimiuose savaitgalį, ypač sekmadienį, buvo sausakimša. Poilsiautojai mėgavosi ilgai lauktais saulės spinduliais, maudynėmis jūroje.

Tačiau vakarop, patraukus namo, vasarotojams teko išbandyti kantrybę. Keliuose, vedančiuose į pliažus, susidarė transporto spūstys.

Ilgiausia automobilių eilė driekėsi Pamario gatvėje. Tačiau tokia situacija šioje arterijoje nebestebina. Spūstys joje susidaro kiekvieną šiltesnę vasaros dieną.

Automobilių eilės nustebino ir pačioje Pirmojoje Melnragėje. Dalis ratuotų poilsiautojų pirmiausia įstrigo Molo gatvėje, važiuojant moterų paplūdimio link. Iš tos pusės riedantiesiems teko palaukti, kol iš šalutinio įsuks į pagrindinį kelią.

Spūstis laukė ir Audros gatvėje. Eismą apsunkino P.Lideikio, Pamario ir Audros gatvėje, kur įrengiamas turbožiedas, vykstantys remonto darbai. Pastarasis jau suformuotas. Važiuojantiesiems iš Audros gatvės reikia praleisti žiedine sankryža judančias mašinas.

Dalis vairuotojų nuogąstavo, ar, įkurdinus žiedinę sankryžą, spūstys Audros gatvėje netaps nuolatinės. Anksčiau važiuojantiesiems minėta arterija į P.Lideikio gatvę buvo pagrindinis kelias.

Praleisti automobilius turėjo vykstantieji nuo Pamario gatvės, kur nuolat susidarydavo spūstis.

Sekmadienį užsikimšo ir P.Lideikio gatvė. Eilės siekė iki pat Pirmosios Melnragės.

Vertinti dar negalima

Kamšatys keliuose, vedančiuose į paplūdimius, susidarė, nes didžioji dalis poilsiautojų vienu metu patraukė namo.

„Apie 18 val. subjuro oras, pradėjo pūsti šaltas vėjas, dangų aptraukė debesys. Visi pakilo eiti namo. Jei gražūs orai būtų išlikę iki vėlaus vakaro, tokių didelių spūsčių gal ir nebūtų buvę. Aišku, visiškai jų nebūtume išvengę. Žmonių paplūdimiuose buvo daug“, – kalbėjo biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas ramino vairuotojus, kurie svarstė, kad, įrengus žiedinę sankryžą, Audros gatvėje nuolat bus spūstys.

„Darbai dar nebaigti. Žiedinėje sankryžoje nėra eismo juostų, važiuojama tik viena, normalios dangos, ribojamas greitis. Tad vertinti ir daryti išvadų dabar tikrai negalima. Žiedinė sankryža dar neatlieka savo funkcijos“, – pabrėžė vedėjas.

Anot jo, užbaigus darbus, žiedinėje sankryžoje bus dvi eismo juostos. Tad įprastomis sąlygomis spūsčių neturėtų susidaryti nė vienoje pusėje.

„Iš Pamario gatvės bus galima išvažiuoti dviem juostomis, vykstantieji iš Audros gatvės turės savo juostą“, – aiškino vedėjas.

Asfaltą klos rugpjūtį

Pasak įmonės „Žemkasa“ darbų vadovo Gedimino Ramanausko, turbožiedas P.Lideikio, Pamario ir Audros gatvių sankryžoje įrengiamas pagal planą, tačiau norėtųsi, kad darbai eitųsi greičiau.

„Dar pora savaičių bus sunkių. Per tiek laiko ketinama užbaigti žemės kasimo darbus. Kol šie vyks, bus ir eismo trukdžių. Vėliau žiedine sankryža eismą bus galima paleisti“, – komentavo vadovas.

Asfalto dangą planuojama kloti rugpjūtį. Prieš tai norima įrengti saugumo saleles.

„Kai pradėsime kloti asfaltą, vėl susidarys transporto spūstys. Svarstome, kaip geriau organizuoti darbus. Gal plušėsime naktį. Geriausia dirbti, kai oras apniukęs ir nelyja. Tada poilsiautojai nesiveržia prie jūros“, – neslėpė darbų vadovas.

G.Ramanauskas taip pat įsitikinęs, kad, įrengus turbožiedą, spūstys turėtų sumažėti.

„Kiekvieną vasarą Pamario gatvėje driekdavosi automobilių eilės. Kai bus žiedinė sankryža, daugiau transporto priemonių bus leidžiama važiuoti iš Pamario gatvės pusės. Žiedinės sankryžos pralaidumas yra didesnis nei įprastas“, – palygino darbų vadovas.

GALERIJA

  • Keliuose į pliažus – spūstys
  • Keliuose į pliažus – spūstys
  • Keliuose į pliažus – spūstys
  • Keliuose į pliažus – spūstys
  • Keliuose į pliažus – spūstys
  • Keliuose į pliažus – spūstys
  • Keliuose į pliažus – spūstys
  • Keliuose į pliažus – spūstys
  • Keliuose į pliažus – spūstys
  • Keliuose į pliažus – spūstys
  • Keliuose į pliažus – spūstys
  • Keliuose į pliažus – spūstys
  • Keliuose į pliažus – spūstys
  • Keliuose į pliažus – spūstys
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Justas Ingelevičius

O tai dviračiais prie jūros niekam nešauna mintis? A, pala, bet tai jo "dviračių mieste" nelabai įmanoma rasti kokybiškų dviračių takų ar gatvių, kuriomis galima ramiai važiuoti....

Eigirdas

Svarbiausia,kad būtų pasirūpinta mašinų stovėjimo aikštelėmis.Nes jeigu nebus kur pasistatyti mašinos ir bus daug trugdžių.Be to reikia kuo greičiau išasfaltuoti žvyrkelį jungiantį Karklę su Palangos keliu.Tada žmonės galės kirsti kelią pro Romų gyvenvietę.Ir taip išvengs spūsčių.

Žmonės važiuokit su dviračiais,su autobusais /čia gi nuotikiai!/.Ilsekites!!!Vasara greit baigsis...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS