Klaipėdiečiams nauja tvarka – dar svetima | kl.lt

KLAIPĖDIEČIAMS NAUJA TVARKA – DAR SVETIMA

Klaipėdiečiai kol kas neprisitaikė prie naujosios didžiųjų atliekų surinkimo tvarkos. Seni nereikalingi baldai, kilimai, kiti rakandai vis dar kraunami prie buitinių atliekų konteinerių, nors tai daryti draudžiama.

Nauja didžiųjų atliekų surinkimo ir išvežimo tvarka įsigaliojo nuo metų pradžios. Gyventojai nebereikalingais rakandais, kurie netelpa į buitinių atliekų konteinerį, gali atsikratyti trimis būdais.

Didžiąsias atliekas galima nuvežti ir atiduoti specialiose aikštelėse, kurių mieste yra trys.

Rakandus galima mesti ir į specialius konteinerius, kurie į daugiabučių namų kiemus atvežami kartą per mėnesį pagal grafiką. Jie išvežami po vienos ar dviejų dienų nuo pastatymo.

Gyventojai taip pat gali susitarti, kad vežėjas didžiąsias atliekas išvežtų sutartu lauku. Tai kainuos 10 litų.
Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai tikrina, kaip laikomasi naujosios didžiųjų atliekų surinkimo tvarkos.

Pasak Administracinės veiklos poskyrio vyriausiojo specialisto Edvardo Šutino, naujosios tvarkos paiso ne visi. Yra žmonių, kurie kaip ir anksčiau rakandus palieka prie buitinių atliekų konteinerių.

„Žmonės buvo pripratę prie senosios tvarkos. Didelius nereikalingus daiktus nešė prie konteinerių ir ten padėdavo. Gerai, kad nebemesdavo miškuose, krūmuose, grioviuose. Tvarka pasikeitė, žmonės – ne. Reikia, kad jie priprastų prie naujosios tvarkos. Kol kas vežėjai surenka prie buitinių konteinerių paliktas didžiąsias atliekas, bet tai laikinas dalykas“, – tvirtino vyriausiasis specialistas.

Jis priminė, kad prie konteinerių negalima palikti ir senų, nebereikalingų padangų. Jas taip pat reikia vežti į didžiųjų atliekų surinkimo aikšteles.

Anot E.Šutino, sudėtinga nustatyti, kas paliko didžiąsias atliekas prie konteinerių. Tačiau tai išsiaiškinti padeda kiti gyventojai. Atliekas palikusiam asmeniui skiriamos baudos.

Problemų kyla ir dėl to, kad į didžiųjų atliekų konteinerius gyventojai primeta ir statybinio laužo, šiferio, žaliųjų atliekų. Tai daryti yra draudžiama. Už tokį elgesį taip pat gresia baudos.

„Buvo atvejis, kai į didžiųjų atliekų konteinerį, kuris stovėjo prie Kretingos gatvės 79-ojo namo, kažkas primetė šiferio. Gyventojai padėjo surasti pažeidėją ir jis buvo nubaustas. Šiferis buvo išneštas iš konteinerio. Vieni galvoja, kad į konteinerius galima mesti viską, kiti žino, kad tik stambiąsias atliekas“, – teigė vyriausiasis specialistas.

E.Šutinas atkreipė dėmesį, kad ant didžiųjų atliekų konteinerio yra užklijuotas lipdukas, įspėjantis, jog galima mesti būtent tokias atliekas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

paradoksas

Rašote apie atliekų surinkimą, minint aikšteles, tai negi sunku paminėti kur tos aikštelės yra, nurodyti jų kontaktinius telefonus...Esame tvarkingi, atliekas rūšiuojame , bet visiškai neseniai radome vieną iš aikštelių netoli Tilžės turgaus. Ponia, ten dirbanti, karaliavo vienui viena... Jai gal net patogiau, kad niekas į išblizgintą , įrengtą atliekų vietą nevažiuoja, mes nežino jos buvimo vietos. Padariau išvadą, kad net ir Klaipėdoje gyvenant 50 metų- aikšteles rasti nelengva, reikalinga ...navigacinė įranga. Tad gal ne tiek žurnalistei, bet ir išsiplėtusiam KRATC-ui reikia daugiau investuoti ne į liaupsių straipsnius apie save, o į INFORMACIJĄ miesto gyventojams.

Jonis

Na iš šio rašinio visai neaišku,kur det negabaritines atliekas,versiu prie šiukšliadežiu,ir padangas taip pat,o rakandu dar neišmesiu

...

Gal kas paaiskins kur tos 3 aiksteles mesti statybines atliekas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS