Klaipėdoje bus naikinama žiedinė sankryža | kl.lt

KLAIPĖDOJE BUS NAIKINAMA ŽIEDINĖ SANKRYŽA

Rekonstruoti miestui priklausančią Tilžės gatvės dalį nuo geležinkelio pervažos ir pertvarkyti pastarosios žiedinę sankryžą su Šilutės plentu norima greičiau nei numatyta sutartyje. Pabrėžiama, kad šią arteriją reikėjo atnaujinti jau vakar.

Nori padidinti pralaidumą

Tilžės gatvės ruožo nuo geležinkelio pervažos rekonstrukcija startuos kitąmet. Jau išrinktas rangovas, kuris atliks darbus. Dabar derinama sutartis.

Pastarojoje numatyta, kada darbai turi būti atlikti per trejus metus nuo dokumento pasirašymo.

Rekonstruojant Tilžės gatvės dalį, siekiama padidinti jos pralaidumą ir sumažinti eismo įvykių skaičių. Bus pakeista arterijos danga, nutiesti dviračių ir pėsčiųjų takai, atnaujinti inžineriniai tinklai.

Pertvarkyta taip pat bus Tilžės, Mokyklos gatvių ir Šilutės plento žiedinė sankryža. Pastaroji taps reguliuojama šviesoforais. Manoma, kad taip padidės sankryžos pralaidumas.

Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė atkreipė dėmesį, kad šio projekto vertė didelė. Preliminariais skaičiavimais darbai atsieis apie 7 mln. eurų.

Kainuos apie 7 mln. eurų

Tad projektas bus finansuojamas įvairiais šaltiniais. Beveik 2 mln. eurų tikimasi gauti iš ES fondų. Paraišką reikia pateikti iki gruodžio 1 d. Tad tam prašoma miesto tarybos palaiminimo.

Antra tiek projekto įgyvendinimui skirs savivaldybė iš miesto biudžeto. Tad 1,9 mln. eurų tikimasi gauti iš Kelių priežiūros ir plėtros programos.

Dar milijoną projekto įgyvendinimui planuoja skirti Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, o 150 tūkst. eurų prekybos centrų tinklas „LIDL“, kurio viena iš parduotuvių statoma prie Tilžės, Mokyklos gatvių ir Šilutės plento žiedinės sankryžos.

Miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto, kurio posėdžio metu svarstytas šis klausimas, nariai domėjosi, kodėl numatyta projektą įgyvendinti per trejus metus.

„Tai pinigų ar darbų klausimas? Ar mes keliame reikalavimus, kad darbai būtų atlikti greičiau?“, – klausė miesto mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė.

Tarybos narys Arūnas Barbšys stebėjosi, kad viena pagrindinių miesto arterijų bus užkimšta trejus metus.

Reikia žiūrėti ne į pinigus

E.Jurkevičienė aiškino, kad taip yra suplanuotos lėšos. Tačiau atkreipė dėmesį, kad paprastai tokie projektai įgyvendinami greičiau nei per trejus metus.

Paskutiniais metais visi esminiai darbai būna atlikti. Šis laikas lieka atsiskaitymams, dokumentų tvarkymui, objekto pripažinimo tinkamu naudoti procedūroms.

„Iki miesto tarybos posėdžio išrinktas rangovas turėtų pateikti darbų grafikus. Galėsime juos pristatyti“, – komentavo vedėja.

J.Simonavičiūtė pabrėžė, kad šiuo atveju reikia žiūrėti ne į pinigus.

„Tai yra objektas, kuris reikalingas jau vakar. Būtų sudėtinga, jei trejus metus vyktų darbai šioje arterijoje. Žiūrėkite, kad projektas būtų įgyvendinamas greičiau, o finansavimo klausimus bandysime paspręsti“, – tvirtino vicemerė.

Lėšos Tilžės gatvės dalies nuo geležinkelio pervažos rekonstrukcijai ir pastarosios sankryžos su Šilutės plentu pertvarkymui buvo numatytos jau šių metų biudžete. Tačiau užsitęsė viešųjų pirkimų procedūros.

Šiuo metu yra rekonstruojama Tilžės gatvės dalis nuo Jakų žiedinės sankryžos iki geležinkelio pervažos. Ši arterijos dalis yra valstybinės reikšmės kelias. Tad darbus organizuoja Lietuvos automobilių kelių direkcija.

GALERIJA

  • Klaipėdoje bus naikinama žiedinė sankryža
Rašyti komentarą
Komentarai (42)

Tegul tvarko

Baikit verkti, Tegul tvarko, visur spustis, miestui butinai reikia geresniu sankrizu. Ten Didziulis plotas kuris yra nenaudojamas.

Anonimas

Ne nu kiek galima naikinti miestą? Viską išbetonuoja, asfaltuoja, kad jokios žalumos, nes per brangu prižiūrėti, gyvūnų šerti negalima, tikrus medžius baigia iškirst ir sodinta tik "GMO" ne auštesnius 3 metrai, gyvūnų šerti negalima,..... Ar čia žmonių "nužmoginimas"?!? Kodėl nuo Palangos plento nepadaro nuvažiavimo tiesiai į Klaipėdą? Tilžės gatvę pirmiau reikia baigti tvarkyti ir normalizuosis eismas! Visiškas miesto naikinimas! PALIKIT NORS KAŽKĄ KLAIPĖDOS KLAIPĖDAI!!!

dalia

Sendvario žiedas su išskirtinu medžiu ir nuostabiai žydinčiom lanksvom praras visa savo išskirtinuma ir žavesi. Bus eiline perkrauta sankryža o ne SEDVARIO
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS