Klaipėdoje – dviračių srauto skaičiuokliai | kl.lt

KLAIPĖDOJE – DVIRAČIŲ SRAUTO SKAIČIUOKLIAI

Siekiant gerinti bemotorių transporto priemonių infrastruktūrą, uostamiestyje netrukus ims veikti dviračių srauto skaičiuokliai. Šiais įrenginiais kasdien bus registruojamas dviračiais į darbą važinėjančių miestiečių skaičius.

Planuojama, jog mieste veiks du dviračių srauto skaičiuokliai.

Miesto savivaldybėje buvo aptarta, kur uostamiestyje turėtų atsirasti šie įrenginiai.

"Vieną srauto skaičiuoklį svarstome pastatyti prie Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro, o kitą ruože tarp greitojo maisto restorano "McDonald's" ir Dubysos gatvės. Šie siūlymai bus aptarti ir su dviratininkų asociacijos atstovais. Projekto tikslas – fiksuoti ne rekreacinį dviratininkų srautą", – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė.

Tikimasi, kad taip klaipėdiečiai bus paskatinti aktyviau naudotis bemotorėmis transporto priemonėmis.

Taip pat siekiama sudaryti palankias sąlygas dviračių infrastruktūrai vystytis.

"Tikslius duomenis apie dviratininkų srautus pateikia tik "Smiltynės perkėla", tačiau šie skaičiai atspindi rekreacinio turizmo situaciją. Svarstome galimybę, kad šie matuokliai fiksuotų ne tik į darbą važiuojančių dviratininkų, bet ir pėsčiųjų srautus", – teigė administracijos direktoriaus pavaduotoja.

Projektavimo darbai turėtų užtrukti apie 4–5 mėnesius. Vėliau bus skelbiamas viešas konkursas.

Vieno įrenginio kaina siekia nuo 10 iki 20 tūkst. eurų. Projektas bus įgyvendinamas ES lėšomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Priminkite , ponia Velykiene , kur ji stovi ?

Klaipėdos meras ------- reikia statyti naują, modernią kvapų ir taršos matavimo stotelę, kuri ne tik fiksuotų taršą, bet ir leistų tiksliai identifikuoti, kas yra taršos šaltinis?

Jo

Justai, kokio bieso važiuoti Manto gatve su autobusais, kai paralelinės gatvės praktiškai tik parkavimo aikštelės? A čia jau tokia fanaberija: būtinai tik per centrą, savęs parodyti ir į kitus pažiopsoti? Kas nori pervažuoti dviračiu miestą greitai ir saugiai - jokių problemų. Tik galvą ant pečių reikia turėti. Ir mažiau zyzti. O taršos skaičiuoklių yra pakankamai. Tik skaičiuokliai vien savo buvimu taršos nesumažins.

palaukit , kas svarbiau ,ponia Velykiene,

miesto taršos 'skaičiuokliai ' , kuriems neturite pinigų ar kažkokie dviračių skaičiuokliai , kurie mano galva galėtų palaukti ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS