Klaipėdoje – ligonio gelbėjimo operacija | kl.lt

KLAIPĖDOJE – LIGONIO GELBĖJIMO OPERACIJA

Po gaisro bendrabučio kambaryje tris su puse savaites bendroje virtuvėje ant kėdės nakvodavęs ligotas klaipėdietis pagaliau paguldytas į Slaugos ligoninę. Jo žmona taip pat sunkiai serga ir negali pasirūpinti vyru. Šiuo metu Socialinės paramos centras daro viską, kad padėtų šiai šeimai.

Paguldė į ligoninę

Dienraštis jau rašė apie sukrečiančią ligoto 60-mečio klaipėdiečio N. padėtį ("Ligonis gyja gaisravietėje", 2018 08 30, "Klaipėda").

Po gaisro bendrabučio kambaryje vyras neturėjo kur prisiglausti ir beveik mėnesį gyveno bendroje virtuvėje.

Žmogaus kojos sutinusios, iš jų nuolat teka limfa. Didžiausia blogybė, kad jam nėra kur prigulti. Tad nuo rugpjūčio pradžios jo lova buvo bendrabučio virtuvės kėdė.

Užvakar Klaipėdos socialinės paramos centro direktorė Diana Stankaitienė paskambino į Slaugos ligoninę, paaiškino situaciją ir gavo vietą N. paguldyti į ligoninę. Vakar iš pat ryto vyras jau buvo nuvežtas į šią įstaigą.

"Gabenamas į ligoninę N. kalbėjo, kad jis važiuoja tik keturioms dienoms. Taigi jei jis sugalvos išsiprašyti, niekas jo neprivers būti čia. Mūsų manymu, Slaugos ligoninėje jis turėtų būti gydomas kiek įmanoma ilgiau dėl jo sveikatos būklės ir todėl, kad neturi kur grįžti, nes butas yra sudegęs", – teigė N. į ligoninę lydėjusi socialinė darbuotoja Karolina Kvietkauskaitė.

Pretenzijos žurnalistams

Dienraščio publikacija sulaukė didelio atgarsio jau tą pačią dieną, nes kai kurie skaitytojai N. gyvenimo dramą patyrė "gyvai".

Kai vyras buvo atvežtas į Slaugos ligoninę, viena moteris kaip tik tuo metu lankė savo bičiulę. Ir labai pasipiktino, kodėl "tokį supuvusį žmogų atvežė būtent čia".

"Seselės verkė, prieiti prie jo negalėjo, kai jį atvežė, visa ligoninė pasmirdo. O jūs tylite, parašėte, kad jo tvarsčiai buvo švarūs. Ar jūs matėte, kaip atrodė jo kojos šiandien? Jūs patys turėjote jį palydėti į ligoninę ir aprašyti faktą, kaip paliktas žmogus pūti", – liejo emocijas skaitytoja.

Žmona padėti negali

Kol nelaimėlis gulės Slaugos ligoninėje, sudegusį jo butą valo kaimynai ir N. brolio pasamdyti žmonės, tačiau kol kas iškuopta tik apie du trečdaliai kambario.

Socialinės paramos centro prašymu atliekų tvarkytojai išvežė jau tris pilnus konteinerius šiukšlių ir vakar pastatė naują.

Kaip paaiškėjo, po gaisro N. kambarys buvo užverstas įvairiomis šiukšlėmis, daugiausia – skudurais, kuriuos čia atitempė jo žmona. Moteris nepajėgi slaugyti vyro, nes nebegeba pasirūpinti net pati savimi.

Ją apima agresijos priepuoliai, anot socialinių darbuotojų, ji bent du kartus grasino susidorosianti su kaimynais, buvo išvežta į Psichiatrijos ligoninę, bet po paros paleista.

Jos sudegusį kambarį tvarkančių kaimynų pagalbą moteris įvertino kaip bandymą ją apvogti.

Pradėjus tvarkyti sudegusį kambarį, į konteinerį išmestas šiukšles moteris krovė į maišus ir vėl tempė į penktą aukštą.

Aplinkiniai neslėpė, jog nuolat jaučia baimę dėl agresyvaus N. žmonos elgesio ir grasinimų jiems bei jų vaikams.

Bando šeimai pagelbėti

Socialinės paramos centro darbuotojos tęsia socialinės pagalbos organizavimą šeimai.

Dienraščio duomenimis, šiuo metu jiems padedama susitvarkyti dokumentus dėl pašalpos skyrimo nukentėjus nuo gaisro.

D.Stankaitienė teigė, jog kitos savaitės pradžioje bandys į Klaipėdos psichikos sveikatos centrą nuvežti N. žmoną. Tariamasi, kad apžiūrai moterį priimtų psichiatras.

"Centro darbuotojai, siekdami padėti, intensyviai dirba su šia šeima. Prašome visų institucijų pagalbos dėl N. ir jo žmonos gydymo, dėl jų galimybių gyventi savarankiškai ir rūpintis savimi įvertinimo, nes, mūsų nuomone, jie elgiasi neadekvačiai, kelia grėsmę sau, vienas kitam ir kaimynams, taip pat – vaikams ir paaugliams", – teigė D.Stankaitienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Teisybe

SIS ZMOGUS KIEK METU TAME BENDRABUTYJE GYVENO,TIEK METU TOJE VIRTUVEJE MIEGOJO.GAISRO METU BUVO SUSIRINKE DAUG ZMONIU IR TEKO ISGIRSTI IVAIRIU ATSILIEPIMU.VAIKU SI PORA NETURI.ABU VEDE NETINKAMA GYVENIMA.JI KAUPE DAIKTUS ,JIS SU DRAUGELIAIS PLEMPE ALUTI TOJE VIRTUVEJE. KAI TO ZMOGELIO SVEIKATA PABLOGEJO,SMARVE TOKIA BAISI,PARDUOTUVEJE NET PYKINDAVO.BANDAU ISIVAIZDUOTI,KAIP VARGO KAIMYNAI,KASDIEN VEME IS SLEIKSTULIO.BENDRO NAUDOJIMO PATALPOSE VIRTUVEJE BINTUODAVO KOJAS,DUSE PRAUSDAVOSI...KUR ANKSCIAU BUVO SOC.DARBUOTOJAI? JUK PUIKIAI ZINOJO APIE JOS LIGA,JUK RASOMA STRAIPSNYJE,KAD PRIES 6 METUS BUVO ISVALYTAS BUTAS.KODEL NEBENDRAVO SU JA?SENAI JA GYDYTI REIKEJO.PUIKIAI JA SUPRANTU,DABAR JOS KAMBARYS TUSCIAS.O JUK TEN BUVO TIEK DAIKTU,NAUJU IR SENU...JAI DABAR VISISKAS SHAOSAS GALVOJE,TOKIA NETEKTIS.NESISTEBIU,KAD JI AGRESYVI.ATIMKI NUO SUNS KAULA,PAZIURESIT KUOM BAIGSIS...OT MUSU VISUOMENE IR MUSU ZMONES.KAD TIK PASTYCIOTI,PASIPELNYTI...

Anonimas

gal reikėtų išsiaiškinti ar jie turi vaikų ir priversti vaikus pasirūpinti tėvais negi kiekvieną turi valstybė išlaikyti ir rūpintis

Brigitai

O zmonos elgesys jums atrodo nekelia itarimu? Grasinti kaimynams ir ju vaikams, tai,anot jusu, normalu? Kazkokia neadekvati porele kelia gresme visiems bendrabucio gyventojams, o jus matote tik nora prigriebti turta? Kur jus ji matote? Sudeges bendrabucio kambarys labai vertingas,ar ne? Padaryti toki kambari gyvenamu reikia lesu,o tie zmones ju neturi. Be to, vyras ligonis,o zmonai tikrai su galva negerai. Vyru pasirupinti negali (?),o tempti vel susirinktas siuksles i penkta auksta gali? Ja tikrai turi pasirupinti psichiatrai, del jos pacios ir del kaimynu sveikatos, nes neadekvatus zmogus gali pridaryti visiems bedu tokiu, kad maza nepasirodys.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS