Klaipėdoje planuojama statyti devynaukštį daugiabutį | kl.lt

KLAIPĖDOJE PLANUOJAMA STATYTI DEVYNAUKŠTĮ DAUGIABUTĮ

Istorinėje miesto dalyje, Pievų Tako gatvėje, planuojama statyti devynaukštį daugiabutį. Projektas jau kurį laiką kelia daug aistrų, todėl aplinkiniai gyventojai pagalbos kreipėsi į Klaipėdos regioninę architektūros tarybą.

Ši taryba savo iniciatyva svarstė situaciją ir siūlo koreguoti projektą, esą planuojamas daugiabutis bus išties per didelis ir darkys bendrą istorinės miesto dalies vaizdą.

Išskirtinėje Klaipėdos vietoje esantį 385 kv. m administracinės paskirties griuvėsį nuspręsta paversti bene 12 kartų didesniu 4,5 tūkst. kv. m daugiabučiu, kuris, be to, dar bus ir tris kartus aukštesnis už toje vietoje vyraujantį pastatų aukštį.

Bendruomenė nesupranta, kaip į 12 arų nuomojamą valstybės žemės sklypą įmanoma "sukišti" 58 šeimas, jų mašinas, dviračius, vaikų žaidimų aikšteles, takus, kelius, šiukšlių konteinerius.

Šio rajono senbuviai pabrėžė, jog nėra nusistatę prieš naujas statybas ar naujus kaimynus, tiesiog nesutinka su pateiktais projektiniais pasiūlymais ir juose esančiais sprendiniais.

Todėl buvo kreiptasi į Klaipėdos regioninę architektūros tarybą, tikintis ekspertų nuomonės.

"Susipažinusi su bendrovės "Progresyvūs projektai" parengtais administracinės paskirties pastato rekonstravimo į daugiabutį gyvenamąjį namą (Pievų Tako g. 36A) projektiniais pasiūlymais, taryba nutarė, jog pateikti sprendiniai architektūros kokybės kriterijų – urbanistinio integralumo, atitikties darnaus vystymo principui, statybos ir kuriamos aplinkos kokybės ir ilgaamžiškumo, inovatyvumo, nekilnojamojo kultūros paveldo išsaugojimo, aplinkos pritaikymo visiems visuomenės nariams, vientisos architektūrinės idėjos ir estetikos – požiūriu negali būti vertintini teigiamai", – patvirtino Lietuvos architektų rūmų komunikacijos vadovė Miglė Angelou.

Tarybos nariai vieningai palaikė vietos bendruomenės iniciatyvą, nepaisant to, jog šio objekto projektiniams pasiūlymams pritarė miesto savivaldos atstovai.

Architektų nuomone, toks poreikių ir galimybių vertinimas turi būti atliktas ne atskiro sklypo, bet viso kvartalo kontekste, vertinant minėtos teritorijos detaliojo plano sprendinių vizualinės taršos poveikį ir sąšaukas su istoriniu paveldu.

Rašyti komentarą
Komentarai (36)

hmm

Aš taip pat esu už miesto erdvių sutankinimą. Tai blogina gyvenimo kokybę visiems. Didėja triukšmo tarša, aplinkos tarša, kamščiai. Žmonės nebeturi poilsio erdvių. Mieste tokia gausybė netvarkytų erdvių, kur aplink jokių kaimynų nėra. Visas didžiulis plotas už jono kalnelio, buvęs trinyčių fabrikas, milžiniški plotai už Jūrininkų pr.. Vitės kvartalo teritorija. Kam tankinti miestą? Taigi čia tik pataikavimas verslui norinčiam neinvestuoti į infrastruktūrą. Verslas šiems metams pasidarys biznį, o miestas kentės šimtmetį. Taip neturėtų būti.

Taikos 55

O aplamai tokioje vietoje butu labai graziai kokia 50 aukstu namas.Pagyvintu seniena centra....

Taikos 55

Grazus namas,ko cia prisiknisot.Centras tuscias,vakare praeiti baisu.Daugiau reikia centre statyti ir aukstesniu dangoraiziu,kaip uzsienyje.Centras ne kaimas,jus dar vistu isiveiskit...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS