Klaipėdoje pradėjo montuoti naujus komposterius | kl.lt

KLAIPĖDOJE PRADĖJO MONTUOTI NAUJUS KOMPOSTERIUS

Miesto autobusuose dygsta nauji elektroniniai komposteriai. Viešojo transporto organizatoriai keleivius įspėja, kad įrenginiai pradės veikti rudenį, tad kelionės bilietą, kaip įprasta, reikia žymėti senuoju.

Naujus oranžinius komposterius, tokius kaip maršrutiniuose taksi, miesto autobusuose pradėta montuoti iš anksto. Planuojama, kad šie pradės veikti spalį ar lapkritį.

Viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis atkreipė dėmesį, kad mieste kursuoja apie 200 autobusų.

Kiekvienoje transporto priemonėje yra nuo vieno iki trijų elektroninių komposterių. Iki rudens miesto autobusuose jų bus įrengta apie 400.

"Per vieną naktį visų elektroninių komposterių nesumontuosime. Kad viskas veiktų be priekaištų, reikia laiko ir kruopštumo. Tad pradėjome darbus iš anksto", – teigė vadovas.

Kai kurie keleiviai bando pažymėti savo bilietus naujais komposteriais. Kai nepavyksta, praneša viešajai įstaigai "Klaipėdos keleivinis transportas", kad įrenginiai neveikia.

"Norime dar kartą pabrėžti, kad nauji oranžiniai komposteriai dar ir neturi veikti. Miesto autobusuose žymėti bilietą reikia senais, geltonais įrenginiais. Informuosime keleivius, kai tvarka keisis", – aiškino direktorius.

Kai pradės veikti, naujaisiais komposteriais reikės žymėti ne tik elektroninius terminuotus ar kartinius, bet ir popierinius bilietus, ant kurių bus QR kodas. Tad vadinamųjų metalinių krokodilų, kuriais išmušamos skylutės talonėlyje, miesto autobusuose nebeliks.

G.Neniškis atskleidė, kad tai padės geriau įvertinti kelionių skaičių, bus geriau matoma, kiek keleivių kurioje vietoje naudojasi ne tik elektroniniais, bet ir popieriniais bilietais. Dabar tokios galimybės nėra.

Nauji komposteriai jau du mėnesius veikia miesto ir priemiesčio maršrutiniuose taksi.

Atkreipiamas dėmesys, kad norint važiuoti jais ir naudotis elektroniniais kartiniais bilietais kortelę reikia papildyti ne bilietais, kaip autobusuose, o tam tikra pinigų suma.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Manau

ka atejo laikas mikriuku kainas sulyginti su autobusu.Padaryt mažesne.Vistiek anie niekuo nesiskiria.Stoja tik stotelėse.Net kondicionieriaus netur.Važouji toj pačioj bačkoj kap valdiškuos.Tai už ka ta didesnė kaina?

Kiek jie

gali tą transporto sistemą taršyti.Vis kažką perdaro keičia ar išgalvoja.Nurimkit jūs vieną kartą-yra didesnių problemų

Kestas

Visa issamia info kaip naudotis naujais aparatais ,marsrutiniais taksi ir t.t galima pasiziureti video youtubei
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS