Klaipėdoje pražydo miesto šypsenos | kl.lt

KLAIPĖDOJE PRAŽYDO MIESTO ŠYPSENOS

Pasaulinę aplinkos dieną - birželio 5-ąją - Klaipėdos miesto savivaldybė ragina puošti miestą ir namus gėlėmis. Gėlių sodinimo akcija „Tausok ir puošk aplinką“ šiandien vyko žiede prie Senojo turgaus, kur S.Dacho vidurinės mokyklos šeštokai gėlėmis apsodino du miesto logotipus „Klaipėda. Laisvu stiliumi“.

„Pasaulinę aplinkos dieną nusprendėme pažymėti ne kalbomis ir dainomis, o realiais darbais. Prisijungti prie akcijos kviečiame ir visus mylinčius miestą klaipėdiečius. Tausokime ir puoškime aplinką, kurioje gyvename - sodinkime gėles savo kiemuose, balkonuose, terasose“ - sakė akcijos iniciatorė, Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Daiva Berankienė.

Kad Klaipėdos prekės ženklai vėl atgytų gėlėmis, iš Aplinkos apsaugos rėmimo specialios programos lėšų nupirkta dalis reikalingų gėlių daigų. Akcijos metu pasodinta 500 raudonų begonijų, 400 žydrūnų meksikinių ir 200 geltonų tagečių.

Akcijos vietoje vaikai praeiviams išdalijo 300 žaliųjų vėjo malūnėlių, kviečiančių prisijungti prie Pasaulinės aplinkos dienos paminėjimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS