Klaipėdoje vėl skelbiama Kalėdų eglutės paieška | kl.lt

KLAIPĖDOJE VĖL SKELBIAMA KALĖDŲ EGLUTĖS PAIEŠKA

  • 4

Gruodžio 1-ąją, 17 val., Klaipėdoje, Teatro aikštėje, bus įžiebtas svarbiausias žiemos švenčių simbolis – Kalėdų eglė. Tikimasi, jog ir šiemet tai bus gyvas, žalias, mišku kvepiantis medis. Klaipėdiečiai jau dabar kviečiami siūlyti savo užaugintų eglių kandidatūras garbingai misijai – būti pagrindiniu uostamiesčio Kalėdų simboliu.

Šių metų kalėdinių renginių organizatoriai – “Klaipėdos šventės” prieš dvejus metus pirmąkart paragino klaipėdiečius dovanoti savo užaugintus medžius Kalėdų šventei. Iniciatyva sulaukė daugybės teigiamų atgarsių ir kasmet vis tvirčiau pretenduoja tapti tradicija.

„Tikra eglutė, atkeliavusi į aikštę iš mylinčių namų - didelė vertybė. Tai – medis su istorija, su pačiais  gražiausiais prisiminimais ir energetika. Tai - ne tik dovana miestui ir miestiečiams, tai – dalijimosi gerumu simbolis, Kalėdų vertas sprendimas “, – sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. Jis neabejojo, jog miesto kiemuose ir šiemet atsiras žaliaskarė, ne žemesnė nei 8 metrų aukščio, plačiu ir gausiu šakų vainiku, verta pagrindinės miesto eglės vardo.

Organizatorių patirtis rodo, jog padovanoti šventei ilgus metus savo namų ar sodų valdose augintas egles  žmones skatina įvairios priežastys. Aukštaūgiai medžiai ne tik užstoja saulės šviesą, bet ir kliudo elektros laidams ar požeminėms komunikacijoms, užima daug vietos. Pirmieji Kalėdų eglių mecenatai neslėpė, kad emociškai nebuvo lengva nukirsti savo pačių sodintus ir puoselėtus medžius. Apsisprendimą palengvino žinojimas, jog dovanojant eglę Kalėdų šventei, medžiui bus tarsi suteikta antroji galimybė – išskirtinė proga puošniu rūbu džiuginti Kalėdų stebuklo laukiančius žmones.

Prisidėti prie stebuklingos Kalėdų atmosferos kūrimo Klaipėdoje dovanojant savo užaugintą medį kvietė ir “Klaipėdos švenčių” kūrybos vadovė Dalia Grikšaitė, pažadėjusi, jog organizatoriai išspręs visus su eglutės nukirtimu, pervežimu ir medžio augimo vietos sutvarkymu susijusius rūpesčius.

Beje, pernai eglutę  miestui dovanojusi šeima prieš Kalėdas sulaukė ypatingos dovanos – miesto vadovas jiems dovanų nuvežė naują eglės sodinuką.

Tad jeigu jūsų kieme auga puiki žaliaskarė eglė ir jai jau reikia daugiau erdvės, „Klaipėdos šventės“ kūrybos vadovė paragino nedelsti ir pasiūlyti pretendentę atrankai. Pasiūlymų su nuotraukomis organizatoriai lauks iki lapkričio 15 d., el. p.: dalia@jurossvente.lt arba tel. +370 613 35 635.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

ezys

>>>Kodel. Jus manote, kad kur nors biblijoje uzsimenama apie egles puosima? Beja egle puosiama buvo ir tarybiniais laikais per naujus metus, taip kad nereikia ieskoti slieku ten kur ju nera ;) O ir pacios sventes keiciasi su laiku, nereikia noret, kad zmones XXIa. elgtusi taip, kaip elgesi pries 2000 metu ;)

>Kodėl

Neberukyk, hanuka tu...

Kodėl

Kalėdos KATALIKŲ -KRIKŠČIONIŲ šventę . Kodėl miestas turi pirkti jiems eglę ????? Jeigu jiems reikia gali nusipirkti patys. Kažkokia nesąmonė su tom Kalėdom. 85 proc švenčiančių net į bažnyčią neina, o bėga švęsti. Tai tada reikia švęsti - HANUKĄ, RAMADANĄ , NOVRUZĄ ir tt.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS