„Klaipėdos autobusų parkas“ atsiveria inovacijoms | kl.lt

„KLAIPĖDOS AUTOBUSŲ PARKAS“ ATSIVERIA INOVACIJOMS

  • 1

Klaipėdos miesto savivaldybės kontroliuojamos bendrovės UAB „Klaipėdos autobusų parkas“ (KLAP) vairuotojai dvi savaites po uostamiestį važinėjo Švedijos koncerno “Scania“ naujausiu išradimu – keleiviniu autobusu, kuris kurui naudoja vandenilį bei gamtines dujas.

„Dėl oro taršos daugelis Europos valstybių siekia per artimiausius 10 metų atsisakyti dyzelinu varomų viešojo transporto priemonių. Garsūs gamintojai ieško technologinių sprendimų ir šalia hibridinių, elektra varomų autobusų, išbando ekologiškesnio kuro alternatyvas“, - pasakojo Vaidas Ramanauskas,  KLAP generalinis direktorius.

Klaipėdos gatvėmis riedantis eksperimentinis projektą vykdančių bendrovių „Scania“ ir UAB „SG dujos“ autobusas atitinka aukščiausius ekologiškumo reikalavimus – Euro 6 standartą. Šiuo autobusu nevežami keleiviai, tačiau imituojant darbą realiomis sąlygomis autobusas yra prikrautas svarmenų, važiavimo režimą ir degimo procesus sekančios įrangos.

„Mūsų vairuotojams ir serviso specialistams tai yra galimybė „pačiupinėti“ ateities technologijas, susipažinti su technikos naujovėmis. Taip pat šis eksperimentas atitinka mūsų miesto ir parko vystymo strategiją  - siekti, kad visas naudojamas transportas būtų kuo ekologiškesnis“, - pasakojo V. Ramanauskas.  

KLAP laikomas ekologiškiausia viešojo transporto įmone ne tik uostamiestyje ir visoje Lietuvoje. Klaipėdiečiai pirmieji šalyje miesto keleivių pervežimui pradėjo naudoti ekologiškus, suslėgtomis gamtinėmis dujomis varomus autobusus. Šiuo metu daugiau nei pusė uostamiestyje kursuosiančių KLAP autobusų yra varomi šiuo kuru. Vykdydama transporto atnaujinimo projektą su Europos Sąjungos finansine parama kitąmet bendrovė įsigis dar 17 naujų dujomis bei 2 elektra varomus autobusus, skirtus miesto keleivių pervežimui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Keista

tikrai keista kad, pasirodo, yra toks transportas. Kasdien važinėjant tai matosi tik ne pirmos jaunystės iš vidaus apšiurę, abejotinos švaros kalabudos.O per išeigines iš viso į gatves paleidžiami tokie egzemplioriai, kad dažnai pagalvoji iš kokio „Second hand" savivaldybė tokį transportą atkasė

SUSIJUSIOS NAUJIENOS