Klaipėdos gatvėms – mažiau lėšų | kl.lt

KLAIPĖDOS GATVĖMS – MAŽIAU LĖŠŲ

Lietuvos automobilių kelių direkcija perskirstė lėšas savivaldybėms vietinės reikšmės keliams ir gatvėms tiesti, taisyti, prižiūrėti ir saugaus eismo sąlygoms užtikrinti. Paskirstyta 8,59 mln. eurų.

Klaipėdos miesto savivaldybei skirta beveik 3,2 mln. eurų. Už šias lėšas bus vykdomos gatvių rekonstrukcijos, lopomos duobės, atnaujinamas ženklinimas, užsitikrinamos saugaus eismo sąlygos.

Pernai Klaipėdai Lietuvos automobilių kelių direkcija atseikėjo didesnę sumą – 3,83 mln. eurų.

Vienas rodiklių, skirstant šias lėšas, savivaldybėms priklausančių kelių, gatvių ilgis. Tam naudojami Lietuvos statistikos departamento duomenys.

Pastebėta, kad nemaža dalis savivaldybių nėra teisingai deklaravusios priklausančių gatvių ir kelių ilgio. Dėmesį į tai yra atkreipusi ir Valstybės kontrolė, tačiau situacija iš esmės nepasikeitė.

Teigiama, kad kai kurios savivaldybės į vietinės reikšmės kelių ir gatvių sąrašus įrašė valstybinės reikšmės kelių ruožus, miškų urėdijų valdomus vietinės reikšmės kelius. Taip pat nurodytasis kai kurių gatvių ilgis neatitinka realaus.

Tad, naudojant neteisingai deklaruotus duomenis, gali būti netiksliai apskaičiuotos gatvių priežiūrai ir remontui skirtos lėšos.

Klaipėdos savivaldybės Finansų skyriaus vedėja Rūta Kambaraitė informavo, kad Lietuvos automobilių kelių direkcijos lėšos dar nėra įtrauktos į miestą biudžetą. Tad šis bus tikslinamas.

Laukiama, kol numatyti atnaujinti objektai bus suderinti su Lietuvos automobilių kelių direkcija. Manoma, kad tarybai patikslintas biudžetas bus teikiamas gegužę vyksiančio posėdžio metu.

Vilniaus miesto savivaldybei vietinės reikšmės keliams ir gatvėms tiesti, taisyti, prižiūrėti ir saugaus eismo sąlygoms užtikrinti direkcija skyrė beveik 11,75 mln., Kauno – 6,66 mln., Šiaulių – 2,3 mln. eurų.

Palyginti su kitomis apskrities savivaldybėmis, uostamiesčiui skirta daugiausia lėšų, Klaipėdos rajonui atseikėta 1,55 mln., Šilutės rajonui – 1,543 mln., Kretingos rajonui – 1,1 mln., Skuodo rajono – 691,9 tūkst., Palangos – 662,8 tūkst., Neringos – 131,8 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

as

palaukit baigsis europos pinigai tada paziuresit kaip reikejo skirstyti lesas miesto tvarkymui.

Gelbekit

Dudorius prapute visas lėšas ,susikrovė į kišenę ,ir vagis kada baigsis ,matyt reikalingas šlubas vokietis

M

Kad ir kiek lėšų būtų skirta korumpuotos valdžios valdomam miestui, Klaipėdos gatvės vistiek bus prastos. Dar porą metų ir būsime duobių sostinė

SUSIJUSIOS NAUJIENOS