Klaipėdos jūrininkų ligoninei – JAV diplomatų dėmesys | kl.lt

KLAIPĖDOS JŪRININKŲ LIGONINEI – JAV DIPLOMATŲ DĖMESYS

  • 1

Klaipėdos jūrininkų ligoninėje lankėsi ir jos galimybėmis domėjosi JAV ambasados vicekonsulas D. Somerville Evans.

„Po stichinės nelaimės Japonijoje, teroro atakų Europoje, svarbu įvertinti, kaip tokiais atvejais dirbti yra pasirengusios Lietuvos sveikatos priežiūros įstaigos, kokiais mastais ir kokios srities pagalbą jos galėtų suteikti. Pažintis su ligonine bus naudinga ir tuo atveju, jei į Lietuvą atvykusiems amerikiečiams prireiktų medikų pagalbos ir jie kreiptųsi patarimo į JAV ambasadą“, – vizito tikslą apibūdino svečias.

Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktorius dr. Jonas Sąlyga, dėkojo už viešnagę ir dėmesį įstaigai.

„Mums malonu sulaukti tokių garbingų svečių, kuriems įdomi mūsų veikla ir pasiekimai“, – sakė įstaigos vadovas.

Po nepriklausomybės atkūrimo Lietuvoje atidarytoje pirmojoje ligoninėje didžioji dalis skyrių – vieninteliai visoje Vakarų Lietuvoje, aprūpinti moderniausia įranga. Čia veikia ūminių insultų ir infarktų gydymo centrai, kuriuose pagalbą medikai teikia ištisą parą, septynias dienas per savaitę. 360 lovų turinčioje ligoninėje per metus gydoma 19 tūkst. pacientų.

J.Sąlyga sakė, jog katastrofos ar kitos nelaimės atveju ligoninės veiklą nesunkiai galima perorganizuoti ir pritaikyti skubiai pagalbai, esant reikalui greta ligoninės gali leistis sraigtasparnis.

D.Somerville Evans aplankęs kai kuriuos ligoninės skyrius, susipažinęs su medicinos įranga, aplinka negailėjo gerų žodžių Klaipėdos jūrininkų ligoninei. „Gražiai tvarkotės. Matau, kad tvarka čia yra“, – gerus įspūdžius iš ligoninės išsivežė svečias.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

teisybe

ar sveciui buvo pateikta kiek zmoniu nugalabijo garsioji salygos istaiga. manau jeigu amerikonas suzinotu visa statistika nesedetu su tuo apsisaukeliu prie vieno stalo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS