Klaipėdos jūrininkų ligoninės gydytojai – garbingas vardas | kl.lt

KLAIPĖDOS JŪRININKŲ LIGONINĖS GYDYTOJAI – GARBINGAS VARDAS

  • 12

Klaipėdos jūrininkų ligoninės gydytojos Margaritos Vitkauskienės pasišventimas savo profesijai ir pacientams buvo garbingai įvertintas. Medikei suteiktas Nusipelniusio Lietuvos gydytojo vardas.

Lietuvos medicinos darbuotojų dienos proga sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga garbės ženklais apdovanojo ir Nusipelniusio Lietuvos gydytojo, Nusipelniusio Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojo, Nusipelniusio Lietuvos slaugytojo garbės vardus suteikė 35 medicinos specialistams. Tarp jų – vienintelė klaipėdietė, Klaipėdos jūrininkų ligoninės Diagnostikos skyriaus gydytoja pulmonologė M.Vitkauskienė. Jai suteiktas Nusipelniusio Lietuvos gydytojo vardas. Tai liudijantis ženklas ir diplomas iškilmingai buvo įteikti trečiadienį Vilniaus rotušėje vykusiame šventiniame renginyje.

„Džiaugiuosi, kad gydytoja Margarita vertinama ne tik pacientų, kolegų, ligoninės vadovybės.  Smagu, kad jos atsakingą, kruopštų darbą pastebi bei įvertina ir Sveikatos apsaugos ministerija“, – sakė Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktorius dr. Jonas Sąlyga.

31 metus gydytoja dirbanti M.Vitkauskienė vakar priimdama kolegų sveikinimus sakė, jog ji tikrai kol kas nejaučia perdegimo sindromo, kuriuo pastaruoju metu skundžiasi šalies medikai.

Klaipėdos jūrininkų ligoninėje 21-nerius metus dirbanti gydytoja visada išlieka dėmesinga savo pacientui, kruopšti, maloni, profesionali. Pacientai ne kartą yra kartoję, kad šios gydytojos požiūris į darbą gali būti pavyzdžiu ne tik medicinos darbuotojams.

Nusipelniusio Lietuvos gydytojo ženklą Sveikatos apsaugos ministerija įsteigė 2004-aisiais. Jau 14 metų apdovanojimai medikams kasmet teikiami minint Lietuvos medicinos darbuotojų dieną. Per šį laikotarpį nusipelniusio gydytojo vardus pelnė 278 Lietuvos medikai,  nusipelniusių sveikatos apsaugos darbuotojų garbės vardai suteikti 334 asmenims. Nuo 2015 m. garbės vardai suteikiami ir slaugytojams. Tokius garbės vardus dabar turi 51 Lietuvos slaugytojos.  Dalį šių apdovanojimų pelnė Klaipėdos jūrininkų ligoninės darbuotojai.

GALERIJA

  • Klaipėdos jūrininkų ligoninės gydytojai – garbingas vardas
  • Klaipėdos jūrininkų ligoninės gydytojai – garbingas vardas
Klaipėdos jūrininkų ligoninės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Airide

...Labai geras Medikas, Žmogus,,, neina apsakyti. Jei tik prireiktų Pulmonologo pagalbos rekomenduoju Gerb. Margaritą Vitkauskienę. Asmeninė patirtis;)

>Zinutė

Aha-eis jis..Pasižiūrėkime kokia šitų ligoninių vadovų algelė-jie su dantim, rankom ir kojų pirštais įsikibę į šiuos postus taip kad net su perforatorium neišimtum.:D).O talentingi, sugebantys, jauni ir neįvertinti medikai išvažiuoja į užsienį...

pacientas

Ar brangi ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS