Klaipėdos miestas pražydo spalvomis | kl.lt

KLAIPĖDOS MIESTAS PRAŽYDO SPALVOMIS

Prieš Velykas miestą papuošė įvairiaspalvės našlaitės. Gėlės vakar, kai buvo apniūkę ir lietinga, pasodintos visose pakabinamose vazose, klombose. Darželiuose jos sužydės kiek vėliau.

"Norėjome miestą papuošti Velykoms. Tad pradėjome sodinti našlaites", – sakė Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Iš viso mieste yra 70 vazų ir klombų. Jos išdėstytos centrinėse miesto gatvėse. Jose pasodinta 5,5 tūkst. vienetų margaspalvių našlaičių. Gėlės savivaldybei kainavo 2,3 tūkst. eurų. Į šią sumą nėra įskaičiuotas sodinimas.

Kol kas našlaitėmis neapsodintos tūrinės kompozicijos: boružėlės, laivelis, darželiai. Tai planuojama padaryti vėliau.

"Boružėles dar puošia rudenį pasodintų našlaičių žiedai. Ne visos gėlės neatlaikė žiemos", – pastebėjo vedėja.

Įmonės "Klaipėdos želdiniai" direktorius Gediminas Valašinas tvirtino, kad oras jau tinkamas našlaitėms sodinti. Jos yra atsparesnės šalnoms, kurios dar gali nustebinti.

"Prieš Velykas mieste bus daugiau spalvų. Lauksime savivaldybės nurodymo, kada sodinti našlaites darželiuose", – komentavo vadovas.

Anot G.Valašino, dauguma rudenį pasodintų našlaičių neatlaikė žiemos. Manoma, kad joms pakenkė ir kelininkų barstyta druska. Jas teko išrauti.

"Mieste labai svarbus estetinis vaizdas. Gėlės negali būti pavytusiais lapeliais. Būtų negražu. Dėl to svarbu nuolat atnaujinti gėles", – tvirtino direktorius.

I.Šakalienė dar neatskleidė, kokios gėlės miesto gėlynuose bus sodinamos, artėjant vasarai.

"Dar deriname asortimentą. Apie tai kalbėti per anksti", – teigė vedėja.

GALERIJA

  • Klaipėdos miestas pražydo spalvomis
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

dėkui

Pagarba puikiai dirbančiai "Klaipėdos želdinių " bendrovei.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS