Klaipėdos miesto bendrąjį planą nori baigti šiemet | kl.lt

KLAIPĖDOS MIESTO BENDRĄJĮ PLANĄ NORI BAIGTI ŠIEMET

Uostamiesčio savivaldybė neatsisako planų užbaigti naują miesto bendrąjį planą iki metų pabaigos. Jau pradėta diskutuoti apie konkretizuotus sprendinius.

Ketvirtadienį savivaldybėje diskutuota apie inžinerinius tinklus. Į pasitarimą buvo susirinkę šilumininkai, elektrikai, vandentiekininkai.

"Spręstas energetinių koridorių bendrajame plane klausimas. Galima sakyti, kad prasidėjo konkretizuotų sprendinių rengimo etapas", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova.

Pasak jos, toliau laikomasi plano parengti naują miesto bendrąjį planą iki metų pabaigos.

Birželio viduryje pastarojo koncepcija bus pristatyta visuomenei. Sulaukta beveik 170 gyventojų pasiūlymų. Tačiau atkreipiamas dėmesys, kad dauguma šių buvo orientuoti į bendrojo plano sprendinius, apie kuriuos koncepcijoje nekalbama.

Planuota, kad baigiamasis miestui svarbaus dokumento etapas prasidės rugsėjį. Tada planas bus teikiamas svarstyti viešai, derinti.

Pabrėžiama, kad nauju miesto bendruoju planu siekiama įtvirtinti Klaipėdos, kaip augančio regiono lyderio, statusą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

klp

Siūlyčiau Klaipėdos miestą paskelbti kaip bendrą ekonominę zoną ir įvažiuojančiam sunkiasvoriam transportui uždėti ekonominį mokestį, kuris padėtų gerinti miesto infrastruktūrą, kaip tai yra padarę kiti kurortai kurie pasiskelbė kurortinėmis zonomis.

klp

planai vis ruošiami ir daromo, bet miestas kaip atrodo sugriuvęs taip ir atrodo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS