Klaipėdos moksleiviai varžysis dėl “Blaivios klasės” titulo | kl.lt

KLAIPĖDOS MOKSLEIVIAI VARŽYSIS DĖL “BLAIVIOS KLASĖS” TITULO

Klaipėdoje netrukus įsibėgės nacionalinis konkursas “Blaivi klasė“. Tai konkursas, kuriuo siekiama atkreipti dėmesį į jaunimo svaiginimosi problemą.

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro specialistai teigia, kad kvaišalų paplitimas tarp jaunimo – itin opi problema.  Biuras daugiau nei prieš metus atliko didelės apimties tyrimą, kuriuo buvo siekiama ištirti svaigalų paplitimą tarp nepilnamečių. Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras apklausė kone 2000 Klaipėdos bendrojo lavinimo mokyklų dešimtokų.

“Tyrimas atskleidė, kad svaigalai tarp nepilnamečių gana paplitę – pavyzdžiui, net trečdalis apklaustų dešimtokų bent kartą vartojo narkotikus iš kanapių. Beveik 6 proc. respondentų prisipažino bent kartą bandę kitų nelegalių narkotinių medžiagų. Daugiausiai moksleivių (19,4 proc.) kanapių pirmą kartą pabandė būdami vyresni nei 15 metų. Pastebima, kad daugėja moksleivių, vartojančių stiprius alkoholinius gėrimus. Pirmą kartą pasigėrė penkiolikos ir vyresni prisipažino trečdalis tyrime dalyvavusių dešimtokų“ , - sakė Diana Butkienė, Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro specialistė.

Konkursas „Blaivi klasė“ susideda iš kelių etapų. 2011 m. kovo 21 d. 13.30 val. Jėgos ir sporto varžybos, kurios vyks Klaipėdos Pr. Mašioto pagrindinėje mokykloje Varpų g. 3. Jėgos ir sporto varžybas sudaro krepšinis 3x3 ir 4 sportinės ir žaidybinės estafetės.

2011 m. kovo 24 d. 13.00 val. Žinių ir kūrybiškumo konkursas, kuris vyks Klaipėdos „Verdenės“ pagrindinėje mokykloje Kretingos g. 22.

Klasės į nacionalinį finalą bus atrenkamos sudėjus jėgos - sporto ir žinių – kūrybiškumo varžybų rezultatus. Konkurse dalyvauja aštuntokai.

„Konkursas – puiki proga jaunimui pademonstruoti savo požiūrį į kvaišalus. Moksleiviai jau dabar intensyviai ruošiasi konkursui –  kuria stendus, mini spektaklius, atskleisiančius kiekvienos priklausomybės (tabako, alkoholio, nelegalių narkotikų) prevenciją. Konkurse jaunimas taip pat turės atsakinėti į pateiktus klausimus, įvykdyti užduotis“ ,  - pasakojo D.Butkienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

blaivus

geros varžytuvės,nieko nepasakysi."Blaivios klasės" titulas.

Sestokelis

Nu va...tai mano klase nebelaimes nes pas mus visi geria kai tik litu gauna is tevu

valio

O darzelinukai kaip? jiems irgi reiketu varzytis :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS